Programele BBC, întrerupte luni de o grevă de 24 de ore a jurnaliştilor

Programele informative TV şi radio ale BBC au fost întrerupte, luni, din cauza unei greve de 24 de ore a jurnaliştilor, iniţiată de National Union of Journalists (NUJ), care protestează faţă de disponibilizările obligatorii dispuse de radiodifuzorul public britanic.

140 afișări
Imaginea articolului Programele BBC, întrerupte luni de o grevă de 24 de ore a jurnaliştilor

Programele BBC, întrerupte luni de o grevă de 24 de ore a jurnaliştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Multe dintre programele BBC au început mai târziu decât era prevăzut în program sau au fost întrerupte, informează Media Guardian.

Totuşi, multe dintre vedetele BBC au fost prezente în emisie luni dimineaţă.

Nicky Campbell de la BBC Radio 5 a declarat că, deşi a susţinut grevele anterioare, simte că angajaţii radiodifuzorului public au o datorie şi o responsabilitate faţă de cei care plătesc taxele TV şi radio. El a mai spus că a vorbit cu mai mulţi colegi şi nu a întâlnit pe nimeni care să susţină greva de luni.

Totuşi, reprezentanţi ai Sindicatului naţional al jurnaliştilor - NUJ au declarat că greva este susţinută de 3.000 dintre sindicaliştii angajaţi ai corporaţiei.

Angajaţii BBC au pichetat studiourile şi birourile de la Londra ale radiodifuzorului. Michelle Stanistreet, secretar general al NUJ, a declarat că jurnaliştii BBC sunt supăraţi din cauza "schimbării de abordare" în planul de disponibilizări.

Reprezentanţii BBC şi-au cerut scuze telespectatorilor şi ascultătorilor pentru întreruperea programelor.

Protestele au apărut după ce patru persoane, angajate la BBC World Service, au fost disponibilizate şi alte 43 trebuie să plece luni, ca rezultat al planului BBC de a concedia 387 de salariaţi de la BBC World Service şi BBC Monitoring. Decizia privind reducerea numărului de angajaţi a fost luată după ce guvernul a decis să reducă bugetul celor două divizii BBC.

Greva de luni va dura 24 de ore. Anterioara grevă de 24 de ore a jurnaliştilor BBC a avut loc pe 15 iulie. De asemenea, NUJ a intrat într-o grevă de 48 de ore în noiembrie anul trecut pentru a protesta faţă de modificarea planului de pensii pentru angajaţii BBC.

Managementul BBC şi reprezentanţii sindicatelor se vor reuni pentru alte negocieri pe 11 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici