Proiecte cinematografice de Alexandru Solomon şi Corneliu Porumboiu, finanţate de Eurimages

Documentarul "Ouăle lui Tarzan", de Alexandru Solomon, şi lungmetrajul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, se numără printre cele 17 coproducţii finanţate de Eurimages, cu 85.000 de euro, respectiv 170.000 de euro, potrivit site-ului Consiliului Europei.

78 afișări
Imaginea articolului Proiecte cinematografice de Alexandru Solomon şi Corneliu Porumboiu, finanţate de Eurimages

Corneliu Porumboiu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

European Cinema Support Fund (Eurimages) a finanţat cu un total de 4.538.000 de euro 16 lungmetraje şi un documentar, decizia fiind luată la cea de-a 136-a întâlnire a forului, care a avut loc între 13 şi 16 octombrie.

De asemenea, pe lângă proiectele realizate de Solomon şi Porumboiu, "Miracolul din Tekir", regizat de Ruxandra Zenide, a primit o finanţare de 220.000 de euro.

Între coproducţiile finanţate de Eurimages se numără şi "The High Sun", de Dalibor Matanic, "The Commune", de Thomas Vinterberg, "Dew", de Denijal Hasanovic, "The First The Last", de Bouli Lanners, "Project Lazarus", de Mateo Gil, şi "Marguerite", de Xavier Giannoli. Totodată, au primit finanţare de la Eurimages proiecte semnate de Hagar Ben Asher, Sara Johnsen Ascanio Celestini şi Rade Serbedzija.

Filmul regizat de Corneliu Porumboiu a primit şi o finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), în valoare de 1.574.000 de lei, iar "Ouăle lui Tarzan", de Alexandru Solomon (Hi Film Production) - 636.500 de lei.

Corneliu Porumboiu a început filmările pentru lungmetrajul său săptămâna trecută, producţia fiind susţinută şi de HBO România şi Arte France.

Eurimages, creat în 1989, este fondul Consiliului Europei pentru sprijinul producţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice europene, iar cele 34 de state membre cooperează activ şi susţin acordarea de sprijin financiar pentru coproducţii, distribuţie şi sălile de cinema. Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Bosnia & Herţegovina, Cipru, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ungaria erau la începutul acestui an membre Eurimages.

De la înfiinţarea sa, Eurimages a susţinut 1.619 de coproducţii europene, cu o sumă totală de aproximativ 492 de milioane de euro, potrivit cineuropa.org.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici