Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie", lansat cu o seară dedicată lui Nichita Stănescu

Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie" va debuta pe 30 august, în grădina interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti, printr-o seară dedicată poeziei lui Nichita Stănescu.

342 afișări
Imaginea articolului Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie", lansat cu o seară dedicată lui Nichita Stănescu

Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie", lansat cu o seară dedicată lui Nichita Stănescu

Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie", iniţiat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN, va fi lansat marţi, 30 august, la ora 19.00, în grădina interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti (monument de arhitectură, strada Icoanei nr.3-5, sector 2). Intrarea la eveniment este liberă şi se face în limita locurilor disponibile.

"Bucureştiul citeşte poezie" face parte din programul de lecturi publice pentru tineret intitulat "Lectură la lumina felinarelor", aflat în această vară la cea de-a doua ediţie.

"Bucureştiul citeşte poezie" este un proiect iniţiat de voluntarii ARCEN, prin care se doreşte încurajarea lecturii, a dezbaterii literare şi de idei în spaţii publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.

Proiectul constă în lecturarea şi recitarea unor poezii scrise de autori români consacraţi, acordarea de informaţii inedite privind viaţa şi opera acestora, dar şi o parte interactivă de discuţii cu publicul.

Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenţia publicului poezia, ca stimulent al imaginaţiei, al sensibilităţii, oferindu-le şansa participanţilor la serile de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneţe, polemici literare, dezbateri ideatice, scriitori şi opere literare prezentate altfel decât la şcoală.

Programul "Lectură la lumina felinarelor", aflat la cea de-a doua ediţie, propune în acest an, în perioada septembrie - decembrie, o călătorie în universul marilor poeţi români: Nichita Stănescu, George Bacovia, Mihai Eminescu, Lucian Blaga.

Nichita Stănescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) a fost un poet, scriitor şi eseist român, ales postmortem membru al Academiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici