ProSiebenSat.1 a vândut Prima TV lui Cristian Burci, iar Kiss FM grupului Antena din Grecia

Grupul german de media ProSiebenSat.1 a vândut televiziunea Prima TV omul de afaceri român Cristian Burci, în timp ce postul Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM au fost preluate de Antenna Group din Grecia.

2258 afișări
Imaginea articolului ProSiebenSat.1 a vândut Prima TV lui Cristian Burci, iar Kiss FM grupului Antena din Grecia

Cristian Burci (Imagine: Lucian Alecu/ Mediafax Foto)

Potrivit broadbandtvnews.com, grupul german ProSiebenSat.1 şi-a vândut operaţiunile din Europa Centrală şi de Est.

Astfel, ProSiebenSat.1 Group a vândut televiziunea Kiss TV şi posturile de radio Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM companiei Antenna Group din Grecia, în timp ce televiziunea Prima TV a fost vândută omului de afaceri Cristian Burci.

Odată cu achiziţia staţiilor Kiss TV, Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM, Antenna Group din Grecia intră pe piaţa audiovizualului din România. Achiziţia acestor staţii face parte totodată din strategia Antenna Group de intrare şi de dezvoltare pe noi pieţe din Sud-Estul Europei, după cum a declarat Theo Kyriakou, CEO al Antena Group.

Pe de altă parte, operaţiunile din Ungaria ale ProSiebenSat.1 - televiziunile TV2, FEM 3, PRO4 şi Super TV2 - au fost achiziţionate de echipa de conducere a acestor posturi.

Vânzările operaţiunilor ProSiebenSat.1 din România şi Ungaria au fost semnate pe 20 şi 21 decembrie. Este de aşteptat ca tranzacţiile să fie finalizate în primul trimestru al anului 2014. Valoarea tranzacţiilor nu a fost făcută publică, mai scrie broadbandtvnews.com.

Conform sursei citate, ProSiebenSat.1 îşi va concentra atenţia pe dezvoltarea operaţiunilor sale de limbă germană.

În decembrie 2012, ProSiebenSat.1 a vândut operaţiunile SBS Nordic (care includeau la momentul tranzacţiei 12 televiziuni şi 19 posturi de radio din Norvegia, Suedia, Danemarca şi Finlanda) companiei Discovery Communications. Potrivit unui comunicat al Discovery Communications remis MEDIAFAX la momentul respectiv, tranzacţia avea o valoare de aproximativ 1,7 miliarde de dolari (1,325 de miliarde de euro).

Pe de altă parte, Consiliul Naţional al Audiovizualului din România a aprobat, în şedinţa din 15 octombrie 2013, cu unanimitate de voturi, solicitarea societăţii SBS Broadcasting Media SRL de cedare a licenţelor audiovizuale pentru posturile de radio Kiss FM, Magic FM şi One FM către societatea P7S1 Radio Holding SRL.

SBS Broadcasting Media, parte a grupului paneuropean ProSiebenSat.1, şi-a separat astfel operaţiunile de radio de cele de televiziune în România, ca parte a unui proces "de revizie strategică a portofoliului grupului", după cum au declarat oficialii companiei la momentul respectiv.

Contactaţi vineri de agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii ProSiebenSat.1 nu au dorit să comenteze informaţiile privind vânzarea operaţiunilor din România. Pe de altă parte, Cristian Burci nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici