Protest la sediul Google faţă de propunerea companiei de a trata informaţiile online diferit

Circa 100 de persoane au protestat în faţa sediului Google din California, ca urmare a unei propuneri de a trata diferit datele transmise online, informează BBC News Online.

89 afișări
Imaginea articolului Protest la sediul Google faţă de propunerea companiei de a trata informaţiile online diferit

Protest la sediul Google faţă de propunerea companiei de a trata informaţiile online diferit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Google şi Verizon au semnat un acord care ar putea permite companiei de servicii de telecomunicaţii să mărească viteza de transmitere a unor informaţii online, dacă cei care deţin aceste conţinuturi plătesc în plus pentru acest avantaj. De exemplu, o companie poate plăti operatorul de servicii de internet pentru ca informaţiile sale să ajungă mai repede la consumatori.

Protestatarii din faţa Googleplex au făcut apel la reprezentanţii companiei de internet sugerându-le să pună în aplicare moto-ul său - "Don't be evil/ Nu fi malefic".

"Companii precum Google au beneficiat de un internet liber şi deschis şi acum intenţionează să distrugă asta", a declarat unul dintre protestatari.

Criticii acestui parteneriat au subliniat faptul că acest acord subminează principiul de neutralitate al internetului, unde toate datele sunt tratate la fel, fără discriminare sau tratament preferenţial.

Planul celor două companii ar putea duce la crearea a două forme de internet - unul public (cel din prezent) şi unul privat (cu servicii premium).

Google şi Verizon au supus planul lor unei analize a Federal Communications Commission (FCC), corpul de reglementare din domeniul comunicaţiilor din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici