Provocarea marilor actori ai filmului românesc: Scene memorabile, repovestite de Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern şi nu numai

Câţiva dintre cei mai cunoscuţi actori români sunt provocaţi să povestească scene memorabile din cariera lor, oferind detalii inedite din culise, la TIFF Unlimited.

216 afișări
Imaginea articolului Provocarea marilor actori ai filmului românesc: Scene memorabile, repovestite de Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern şi nu numai

Actorii sunt provocaţi de un alt actor, Alex Bogdan, să revadă şi să comenteze scene memorabile din cariera lor, oferind detalii inedite din culisele filmelor. Dialogurile savuroase cu Alex Bogdan sunt lansate la TIFF Unlimited, cu episoade concentrate şi dinamice de circa 20 de minute, începând de joi.

Invitaţii primei serii de interviuri sunt Victor Rebengiuc, Tora Vasilescu, Maia Morgenstern, Mircea Diaconu, Şerban Pavlu, Magda Catone, Andi Vasluianu şi Adrian Păduraru.

Filmele despre care povestesc şi care le-au propulsat carierele sunt „Moromeţii”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Balanţa”, „Toată lumea din familia noastră”, „Secvenţe”, „Despre oameni şi melci” şi „Declaraţie de dragoste”.

Primul episod, în care Victor Rebengiuc rememorează scena bătăii din „Moromeţii” (1987), regizat de Stere Gulea, este disponibil începând de joi, iar celelalte şapte episoade din prima serie vor fi lansate săptămânal, joia, până la finalul lunii aprilie.

„Mă opresc oamenii pe stradă să-mi spună, domnule, de 30 de ori am văzut Moromeţii şi o să-l mai văd. Nu mi-am închipuit”, povesteşte Victor Rebengiuc despre filmul care a făcut istorie în cinema-ul românesc şi în care a ajuns „întâmplător”.

În episodul 2, lansat pe 11 martie, Tora Vasilescu rememorează tot o scenă a bătăii, de data asta din „De ce trag clopotele, Mitică?”, al lui Lucian Pintilie, un film cu o istorie întortocheată, lansat abia după 1990, din cauza cenzurii. „Ce tehnică? Bătaie pe bune! […] Pintilie trăgea şi câte 20 de duble, aşteptând lozul cel mare, spontanul care se întâmplă uneori în faţa camerei”, spune actriţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici