PSD va iniţia o lege prin care să se abroge obligativitatea plăţii abonamentului TVR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Sighişoara, că PSD va iniţia o lege prin care să fie abrogată obligativitatea plăţii abonamentului la televiziunea publică, întrucât aceasta a devenit "televiziunea Guvernului şi Preşedinţiei".

70 afișări
Imaginea articolului PSD va iniţia o lege prin care să se abroge obligativitatea plăţii abonamentului TVR

PSD va iniţia o lege prin care să se abroge obligativitatea plăţii abonamentului TVR (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Ponta a spus că iniţiativa legislativă a fost propusă de organizaţiile PSD din Ardeal, ca reacţie la modul în care SRTV a prezentat moartea fostului senator PSD Adrian Păunescu.

"Din păcate, Televeziunea Română nu mai este o televiziune a românilor, ci a Guvernului şi a Preşedinţiei. Este profund incorect ca orice cetăţean care plăteşte o taxă societăţii de cablu (...) să fie obligat să plătească din buzunarul propriu pentru un post care, din păcate, nu face altceva decât să facă propagandă Guvernuilui şi Preşedinţiei", a spus el.

Ponta a argumentat că această iniţiativă a venit în special "în urma modului incalificabil" în care Adrian Păunescu a fost tratat în emisiunile televiziunii publice.

"Controversat sau nu, Adrian Păunescu a fost linşat la televiziunea naţională, a fost linşat mediatic şi insultat un om care are dreptul măcar la o abordare obiectivă, dacă nu la respectul nostru", a explicat el.

Ponta a spus că PSD va iniţia şi o petiţie publică pentru susţinerea acestei iniţiative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici