Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhia Română nu se opune ridicării moscheii la Bucureşti

Patriarhia Română nu se opune ridicării unei moschei la Bucureşti, fiind vorba despre un lăcaş de cult recunoscut de stat şi nu un centru de pregătire al unor lideri islamici. Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al Mitropoliei, Vasile Bănescu.

2073 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhia Română nu se opune ridicării moscheii la Bucureşti

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei: Patriarhia Română nu se opune ridicării moscheii la Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Arhiva Foto)

"Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaş de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Problema ridicării moscheii nu are legătura strict cu biserica, ci cu Guvernul, care dă aprobările. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte că e vorba de o moschee mai mare decât cea dintr-un oraş de provincie, şi că nu e vorba de un centru de pregătire a unor lideri islamici", a declarat Vasile Bănescu.

Muftiatul Cultului Musulman din România are un certificat de urbanism pentru moscheea pe care intenţionează să o construiască în Bucureşti, dar acesta nu dă drept de construire. Ar trebui să urmeze realizarea unui PUZ-Plan Urbanistic Zonal, consultarea populaţiei, operaţiuni realizate de Primăria Municipiului Bucureşti. Abia după acestea, Muftiatul Musulman va putea solicita Primăriei Sectorului 1 eliberarea unei autorizaţii de construire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici