Radu Jude, despre trailerul şi afişul "Aferim!": Nu sunt unelte de marketing, ci extensii ale filmului - VIDEO

Regizorul Radu Jude a declarat că trailerul şi afişul celui mai recent lungmetraj al său, "Aferim!", selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, nu sunt concepute ca "nişte unelte de marketing, ci ca un fel de extensii ale filmului".

1118 afișări
Imaginea articolului Radu Jude, despre trailerul şi afişul "Aferim!": Nu sunt unelte de marketing, ci extensii ale filmului - VIDEO

Radu Jude, despre trailerul şi afişul "Aferim!": Nu sunt unelte de marketing, ci extensii ale filmului

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude este singurul film românesc selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin.

"Aferim!" va avea premiera mondială pe 11 februarie, urmând ca pe 6 martie să fie lansat în cinematografele din România.

Afişul şi trailerul filmului au fost lansate oficial cu două săptămâni înainte de premiera mondială de la evenimentul cinematografic din capitala germană, informează Hi Film Productions.

"Posterul şi trailerul de la «Aferim!» nu sunt concepute ca nişte unelte de marketing, ci ca un fel de extensii ale filmului. Am încercat să le gândesc pe ambele astfel încât componenţa intertextuală a filmului să fie scoasă în evidenţă, mai ales pentru a aduce un omagiu câtorva modele. Astfel, posterul citează maniera uşor kitschoasă în care erau realizate posterele vechilor filme western. Iar prin trailer încerc, în pur spirit godardian, să omagiez câteva din operele şi autorii care au însemnat enorm pentru mine în perioada de pregătire a filmului (şi nu numai). Mai sunt multe altele omagiate discret în film, dar prefer să las spectatorilor plăcerea şi bucuria de a le remarca", a declarat regizorul Radu Jude.

Trailerul filmului este disponibil la adresa https://www.youtube.com/watch?v=mmTYOY_jQWc.

"Aferim!" a fost selectat anul acesta în competiţia oficială a Berlinalei alături de producţii precum "Queen of Desert", de Werner Herzog, "Taxi", de Jafar Panahi, "Knight of Cups", de Terrence Malick, şi "Eisenstein in Guanajuato", de Peter Greenaway.

Din distribuţia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

"Aferim!" este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul îi aparţine lui Cătălin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, iar producător este Ada Solomon.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii "Lampa cu căciulă", "Alexandra", "O umbră de nor". Lungmetrajul de debut, "Cea mai fericită fată din lume", a fost distins, printre altele, cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin şi premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia şi la IndieLisboa. Cel de-al doilea lungmetraj, "Toată lumea din familia noastră", a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Berlin, în secţiunea Forum şi a obţinut, printre altele, marele premiu al Festivalului de la Sarajevo şi marele premiu Bayard d'Or şi premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF.

"Aferim!" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films şi cu participarea HBO România. Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Cea mai recentă prezenţă a unui film românesc în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin a fost înregistrată în urmă cu doi ani, când "Poziţia copilului", produs de Ada Solomon şi regizat de Călin Peter Netzer, a câştigat trofeul Ursul de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici