Radu Moraru a intrat oficial în acţionariatul televiziunii Naşul TV. CNA a autorizat noul post TV

Radu Moraru a preluat pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Fire Breaking News SRL, care deţine licenţa Naşul TV, potrivit unui document depus la CNA, care a decis, în şedinţa de joi, să autorizeze emisia acestei televiziuni.

941 afișări
Imaginea articolului Radu Moraru a intrat oficial în acţionariatul televiziunii Naşul TV. CNA a autorizat noul post TV

Radu Moraru (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat o licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii Naşul TV în 14 decembrie 2011. În şedinţa de joi, CNA a acordat şi decizia de autorizare a Naşul TV, fapt care presupune că televiziunea poate să înceapă să emită efectiv.

Tot în şedinţa de joi, Consiliul a luat la cunoştinţă faptul că acţionariatul societăţii Fire Breaking News SRL, care deţine licenţa Naşul TV, s-a modificat.

Astfel, Radu Moraru a preluat 51,22% din acţiunile societăţii Fire Breaking News SRL, în timp ce Anda Blîndu şi Ioana - Lăcrămioara Reit (care iniţial deţineau câte 50% din acţiuni) au rămas cu câte 24,39% din acţiunile societăţii.

Administratorii societăţii erau, la data primirii licenţei de la CNA, Anda Blîndu şi Adrian Bucă, durata mandatului acestora fiind nelimitată. Adrian Bucă este producătorul emisiunii "Naşul", realizată de Radu Moraru iniţial la B1 TV şi, din decembrie 2010 până în vara lui 2011, la 10 TV. De asemenea, Anda Blîndu face parte din echipa lui Radu Moraru, în timp ce, potrivit presei, Ioana Reit este soţia lui Adrian Bucă şi a fost prezentatoare a emisiunii "Şase, vine presa!".

Contactat joi de MEDIAFAX, Radu Moraru a declarat că săptămâna viitoare urmează să decidă când va începe să emită efectiv televiziunea Naşul TV. El a confirmat că a preluat controlul televiziunii.

"Acum este la mine atât controlul financiar, cât şi controlul editorial. Este important în vremurile astea să ai controlul", a mai spus Radu Moraru.

Fire Breaking News SRL a primit, în 14 decembrie 2011, o licenţă audiovizuală prin satelit de la CNA, iar la momentul respectiv Radu Moraru şi echipa lui spuneau că îşi vor lansa propria televiziune, Naşul TV, în ianuarie 2012.

Radu Moraru a mai spus atunci că echipa televiziunii Naşul TV este aceeaşi care, în decembrie 2010, demara proiectul televiziunii 10 TV, lansată de compania de comunicaţii RCS&RDS. În acest sens, Radu Moraru a precizat că, în luna octombrie 2011, a fost închisă pe cale amiabilă colaborarea cu partenerul RCS&RDS. Pe 1 martie 2012, RCS&RDS a lansat televiziunea de ştiri Digi 24, care emite pe fosta licenţă a 10 TV.

Tot în 14 decembrie, Radu Moraru a spus că noua televiziune Naşul TV va difuza un program tematic - publicistică, 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Naşul TV ar urma să transmită programe producţie proprie - 80% şi programe audiovizuale ale altor producători - 20%. Grila televiziunii va cuprinde: programe de informare (40%), programe educative, culturale, religioase (40%), filme (3%), programe de divertisment (10%), publicitate şi teleshopping (7%). De asemenea, emisiunea "Naşul" va reprezenta doar o parte a grilei noii televiziuni, potrivit proiectului depus la CNA.

Investiţia iniţială în Naşul TV se ridică la circa 600.000 de euro, veniturile din publicitate atrase de noua televiziune în primul an de emisie fiind estimate la 800.000 de euro, potrivit afirmaţiilor lui Radu Moraru de la momentul primirii licenţei.

Intenţia lansării unei televiziuni proprii a fost anunţată anul trecut de Radu Moraru pe blogul www.nasul.tv, după ce realizatorul TV şi echipa lui s-au despărţit de compania de comunicaţii RCS&RDS. Pe blogul personal, Radu Moraru invita românii să devină membrii fondatori şi acţionari la o nouă televiziune independentă pe care realizatorul TV vrea să o lanseze.

După ce a primit licenţa de la CNA, Radu Moraru a declarat că intenţionează să facă "o societate pe acţiuni", asfel încât oamenii interesaţi să devină acţionari la televiziunea Naşul TV.

Ulterior, el a şi lansat pe blogul său o subscripţie publică, prin care oamenii pot cumpăra acţiuni la noua televiziune Naşul TV. Cumpărarea de acţiuni la televiziunea lui Radu Moraru se va încheia pe 30 martie, potrivit unui anunţ de pe blogul lui Moraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici