Rapperul britanic Ty a murit infectat cu noul coronavirus, la doar 47 de ani

  • Aclamatul rapper britanic Ty a murit la 47 de ani, răpus de coronavirus.
  • Ty a făcut parte dintre cei peste 10.000 de copii de migranţi africani trimişi în familii de britanici albi pentru că părinţii nu aveau mijloace să îi crească.
  • Nominalizat la prestigioasele premii Mercury, rapperul a lansat mai multe albume de succes.
261 afișări
Imaginea articolului Rapperul britanic Ty a murit infectat cu noul coronavirus, la doar 47 de ani

Rapperul britanic Ty a murit infectat cu noul coronavirus, la doar 47 de ani

Rapperul britanic Ty a murit la vârsta de 47 de ani, din cauza unei pneumonii, în timp ce era infectat cu coronavirus. 

Ty, care a fost nominalizat la prestigioasele premii Mercury pentru albumul "Upwards", în 2003, a lansat de-a lungul carierei mai multe materiale discografice de succes.

Pe numele real Ben Chijioke, acesta s-a născut în Londra, în 1972, într-o familie de migranţi nigerieni şi şi-a lansat albumul de debut, "Awkward", în 2001, oferind o perspectivă britanică stilului american de hip-hop boom-bap. Era celebru pentru calităţile de povestitor inteligent şi şi-a câştigat un public dedicat numeros.

Cel mai recent album al său este "A Work of Heart", lansat în 2018.

A fost şi membru asociat al The Hip-Hop Shakespeare Company, înfiinţată de rapperul Akala în 2009. De-a lungul anilor, a colaborat cu artişti precum De La Soul, Soweto Kinch, Roots Manuva etc.

Într-un interviu pentru BBC, anul trecut, Ty a povestit că, atunci când era copil, părinţii l-au trimis la o familie adoptivă de britanici albi din Essex, pentru ca ei să poată studia, pentru a-i putea oferi o viaţă mai bună. Nu era singurul copil al unor migranţi africani care a fost trimis în astfel de familii, de-a lungul anilor peste 10.000 de micuţi având aceeaşi soartă.

"Nu ştiam de ce am fost lăsaţi acolo. Şi ne-am simţit puţin abandonaţi, ca să fiu sincer", a povestit el. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici