Războinicii împăratului Qin, "prezenţi" la Muzeul Ţăranului, între 31 iulie şi 31 august

Expoziţia "Dialog cu războinicii împăratului Qin", care va fi deschisă în perioada 31 iulie - 31 august, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală, va fi vernisată în ultima zi a lunii iulie, de la ora 17.00, la Sala "Tancred Bănăţeanu", se arată pe site-ul instituţiei muzeale.

132 afișări
Imaginea articolului Războinicii împăratului Qin, "prezenţi" la Muzeul Ţăranului, între 31 iulie şi 31 august

Războinicii împăratului Qin, "prezenţi" la Muzeul Ţăranului, între 31 iulie şi 31 august (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Dialog cu războinicii împăratului Qin" este un proiect internaţional care reuneşte o echipă formată din profesionişti recunoscuţi, din domeniul artei.

La acest proiect participă câte unul dintre cei mai reprezentativi artişti din 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia şi Suedia).

De asemenea, Muzeul din Shaanxi (China), în acord cu Qu Art, a ales trei sculpturi chineze. Toate aceste opere au fost adunate într-o expoziţie itinerantă, un dialog al artiştilor europeni şi chinezi, care a fost prezentată publicului în mai multe oraşe din China şi mai apoi în Europa, se arată pe site-ul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Lansarea a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie 2011, în China, iar în Europa, în mai 2013. Prima etapă a expoziţiei a fost la Muzeul din Shaanxi, iar ultima va fi la Bruxelles.

Expoziţia include 27 de soldaţi, sculpturi create de câte un artist din fiecare ţară europeană participantă, care exprimă viziunea contemporană asupra acestei armate.

În România, expoziţia va putea fi vizitată în perioada 31 iulie - 31 august, în Sala "Tancred Bănăţeanu" de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici