Răzvan Bucuroiu, directorul TVR 2, a demisionat din funcţie, însă a revenit temporar asupra deciziei

Răzvan Bucuroiu, directorul interimar al TVR 2, şi-a dat demisia din această funcţie pe 3 februarie, însă a revenit temporar asupra deciziei şi va continua să conducă televiziunea până la organizarea concursului pentru ocuparea acestui post, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din SRTv.

1032 afișări
Imaginea articolului Răzvan Bucuroiu, directorul TVR 2, a demisionat din funcţie, însă a revenit temporar asupra deciziei

Răzvan Bucuroiu, directorul TVR 2, a demisionat din funcţie, însă a revenit temporar asupra deciziei (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Răzvan Bucuroiu ocupa interimar funcţia de coordonator cu atribuţii de director al TVR 2 din 1 iulie 2014. În această calitate, Răzvan Bucuroiu era şi membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Surse din TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că Răzvan Bucuroiu şi-a dat demisia de la conducerea TVR 2 şi implicit şi din calitatea de membru în Comitetul Director al Televiziunii Române, demisia sa fiind înregistrată pe 3 februarie, la cabinetul preşedintelui-director general al SRTv, Stelian Tănase.

Ulterior, în urma unor discuţii purtate cu conducerea TVR, Răzvan Bucuroiu a decis să revină asupra demisiei sale, pentru o perioadă determinată, până la scoaterea la concurs a postului de director al TVR 2, care ar urma să se întâmple cel mai probabil în luna aprilie. Bucuroiu ar fi acceptat să continue activitatea de coordonare a TVR 2, în contextul în care urmează să fie lansată grila de primăvară a acestei televiziuni.

După ce va renunţa la funcţia de coordonator cu atribuţii de director al TVR 2 şi implicit la statutul de membru în Comitetul Director al TVR, Răzvan Bucuroiu va continua să îşi desfăşoare activitatea în Televiziunea Română pe postul de producător TV.

Contactat vineri de MEDIAFAX, Răzvan Bucuroiu nu a dorit să comenteze motivele care au stat la baza deciziei sale de a demisiona de la conducerea TVR 2.

Mai multe surse din Televiziunea Română au declarat, însă, pentru MEDIAFAX, că relaţia dintre membrii Comitetului Director (CD) al TVR şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al televiziunii publice şi "liderul" CD, a devenit încordată în luna ianuarie, când Tănase a afirmat public că ar exista multe animozităţi între Consiliul de Administraţie (CA) şi Comitetul Director al televiziunii.

Ulterior, într-un comunicat remis MEDIAFAX, Comitetul Director al SRTv a spus că Stelian Tănase încearcă să inducă ideea că ar exista o stare de animozitate între organele de conducere ale instituţiei, cerându-i lui Tănase să conducă televiziunea "spre eficienţă şi performanţă, nu spre conflict". CD al TVR a mai spus că "nu există niciun conflict şi nicio stare de animozitate între acest organism şi Consiliul de Administraţie al instituţiei".

Pe de altă parte, surse din TVR au declarat, în ianuarie, pentru MEDIAFAX, că Stelian Tănase intenţionează să solicite Consiliului de Administraţie al TVR înlocuirea unor membri ai Comitetului Director, respectiv Cristian Zgabercea, Irina Radu şi Gabriel Gherghescu. La momentul respectiv, contactat de MEDIAFAX, Stelian Tănase a negat acest lucru.

Din Comitetul Director al TVR, care este condus de Stelian Tănase, fac parte: Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general, Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atribuţii de director Directia Ştiri, Liviu Nicolescu, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Studiouri Centrale, Irina Radu, coordonator cu atribuţii de director Directia Programe, Gabriel Gherghescu, coordonator cu atribuţii de director Departamentul TVR 1, Răzvan Bucuroiu, coordonator cu atribuţii de director Departamentul TVR 2, şi Camelia Pătru, coordonator cu atribuţii de director Departamentul Economic, potrivit site-ului TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici