RCS a propus Antena să retransmită posturile sale într-un pachet distinct, plătit separat de abonaţi

RCS&RDS a propus Antena TV Group-Intact Group să retransmită pe platforma digitală Digi televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi Gsp TV într-un pachet separat, pentru care abonaţii care doresc să le vizioneze să plătească un abonament diferit de cel plătit pentru restul posturilor.

924 afișări
Imaginea articolului RCS a propus Antena să retransmită posturile sale într-un pachet distinct, plătit separat de abonaţi

RCS a propus Antena să retransmită posturile sale într-un pachet distinct, plătit separat de abonaţi (Imagine: Shutterstock)

Mihai Dinei, membru în Consiliul de Administraţie al RCS&RDS, a declarat, joi, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că reprezentanţii companiei de telecomunicaţii au făcut o nouă propunere grupului Antena pentru retransmisia televiziunilor sale pe platforma digitală Digi.

"A fost o întâlnire ieri (miercuri, n.r.) în care, pentru a veni în sprijinul abonaţilor, am cerut din partea Antenei TV Group să ne comunice un tarif pentru pachetul Antena, astfel încât orice abonat care doreşte să aibă pachetul de programe Antena prin DTH să poată achiziţiona acel pachet la tariful pe care-l vor propune dânşii (Antena TV Group - Intact, n.r.)", a spus Mihai Dinei.

El a precizat însă că Antena TV Group - grupul Intact a refuzat noua propunere a RCS&RDS.

"Din nefericire, nu s-a putut finaliza cu succes o astfel de negociere, întrucât dânşii (Antena TV Group - Intact, n.r.) apreciază că ar trebui transmis în pachetul de bază (de pe platforma Digi, n.r.) şi noi ar trebui să suportăm toate costurile pentru această distribuţie. În condiţiile în care dânşii au cerut o anumită sumă de bani (circa 7 milioane de euro, n.r.), am făcut o propunere, credem, extrem de onestă şi pentru dânşii şi pentru abonaţi, astfel încât cine îşi doreşte acest pachet să poată achiziţiona pachetul respectiv în schimbul plăţii unui tarif suplimentar bineînţeles", a mai spus Mihai Dinei.

Dacă Antena TV Group - Intact Media Group ar accepta noua propunere a RCS&RDS, televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi Gsp TV ar fi incluse într-un pachet separat, aşa cum este pachetul HBO, pentru care persoanele care doresc să îl recepţioneze trebuie să plătească un tarif suplimentar faţă de abonamentul clasic.

RCS&RDS a scos televiziunile Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi, în noaptea de 19 spre 20 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici