RCS&RDS a cerut CNA transformarea televiziunii generaliste 10 TV în postul de ştiri Digi 24

RCS&RDS a cerut CNA transformarea televiziunii generaliste 10 TV, pentru care deţine o licenţă audiovizuală din decembrie 2010, în Digi 24, acesta fiind primul pas legal făcut de compania de telecomunicaţii în vederea lansării propriului post de ştiri.

1273 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS a cerut CNA transformarea televiziunii generaliste 10 TV în postul de ştiri Digi 24

RCS&RDS a cerut CNA transformarea televiziunii generaliste 10 TV în postul de ştiri Digi 24 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În această săptămână, RCS&RDS a depus la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) documentele pentru modificarea licenţei audiovizuale prin satelit pe care emite în prezent televiziunea generalistă 10 TV, au declarat, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţi ai Consiliului.

RCS&RDS a cerut modificarea formatului televiziunii din generalist în tematic - de ştiri -, dar şi modificarea denumirii, din 10 TV în Digi 24.

Televiziunea de ştiri Digi 24 va emite la nivel naţional, 24 de ore din 24, potrivit informaţiilor depuse la CNA.

Solicitarea RCS&RDS va fi analizată de CNA într-una din şedinţele de săptămâna viitoare.

RCS&RDS deţine o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea generalistă 10 TV din 7 decembrie 2010. La momentul respectiv, Radu Moraru şi echipa lui de la emisiunea "Naşul" au fost cei care au pus în funcţiune 10 TV, televiziunea fiind lansată pe 10 decembrie 2010.

După mai puţin de un an, pe 5 octombrie 2011, Radu Moraru a declarat pentru MEDIAFAX că 10 TV este "în moarte clinică", după ce au fost daţi afară foarte mulţi angajaţi de la televiziunea grupului RCS&RDS. Ulterior, pe 14 decembrie 2011, Radu Moraru şi echipa lui de la emisiunea "Naşul" au primit o licenţă audiovizuală prin satelit de la CNA şi vor lansa propria televiziune, intitulată Naşul TV.

Pe de altă parte, RCS&RDS lucrează de mai multe luni la proiectul lansării unei televiziuni de ştiri. Intenţia lansării acestei televiziuni a fost anunţată public de RCS&RDS, printr-un comunicat de presă, remis pe 19 decembrie 2011, MEDIAFAX.

În respectivul comunicat, RCS&RDS spunea că televiziunea de ştiri Digi TV va fi lansată la începutul anului 2012, George Orbean fiind managerul de proiect şi directorul de ştiri al noului post TV. Grila de programe a Digi TV va conţine jurnale de ştiri din oră în oră, transmisii live ale celor mai importante evenimente, un talk-show de actualitate şi mai multe emisiuni produse de echipa televiziunii, se mai spunea în comunicat.

În prezent, RCS&RDS deţine şi televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei) şi televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2.

Totodată, în vara anului 2010, RCS&RDS a intrat în acţionariatul televiziunii muzicale Music Channel. Music Channel a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pe 22 mai 2008, iar televiziunea, controlată la momentul respectiv doar de Giovanni Francesco, s-a lansat în iunie 2008. Pe 27 septembrie, RCS&RDS şi Giovanni Francesco au primit o nouă licenţă audiovizuală de la CNA pentru a lansa o nouă televiziune muzicală, H!T Music Channel.

În plus, RCS&RDS deţine televiziunea locală TL + (prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acţionar majoritar cu 51% din acţiuni).

RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este, totodată, unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici