Reacţie dură la proiectul privind taxe noi pentru TV, cinematografe şi telefonie. Bogdan Stanoevici: "Mizerabilă realitate a activităţii doamnei Corina Şuteu, aceasta ruşine naţională"

Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Diaspora, a făcut un apel public către Dacian Cioloş, susţinând că "ministerul Culturii a devenit o intreprindere ce trebuie să furnizeze bani unui grup constituit în jurul persoanei care ocupa funcţia de ministru, tovarăşa Corina Şuteu".

2292 afișări
Imaginea articolului Reacţie dură la proiectul privind taxe noi pentru TV, cinematografe şi telefonie. Bogdan Stanoevici: "Mizerabilă realitate a activităţii doamnei Corina Şuteu, aceasta ruşine naţională"

Reacţie la proiectul de ordonanţa privind taxe noi pentru televiziuni, cinematografe şi furnizorii de telefonie. Bogdan Stanoevici: "Mizerabilă realitate a activităţii doamnei Corina Şuteu, aceasta ruşine naţională"(Imagine: Marius Dumbrăveanu/ Mediafax Foto)

"Domnule prim ministru Dacian Cioloş, cu tot respectul, nu veţi putea spune niciodată că nu aţi ştiut... Nu puteţi să închideţi ochii la infinit, cunoscând ilegalităţile comise de unul dintre miniştrii din guvernul dvs. Există riscul unor interpretări scandaloase. Ministerul Culturii a devenit o intreprindere ce trebuie să furnizeze bani unui grup constituit in jurul persoanei care ocupă funcţia de ministru, tovarăşa Corina Şuteu. Este drept că alcătuirea acestui grup a început sub bagheta magică a lui Vlad Alexandrescu prin aducerea unor consilieri, gen Andrei Rus şi alţii. De asemeni tot în perioada V. Alexandrescu un membru cheie al grupului şi principal beneficiar al jafului oficial ce se pregăteşte, a fost adus în C.A. de la Radef Romania Film. Este vorba de onorabilul Tudor Giurgiu, cel care a realizat prima gaura financiară la TVR, (25.000.000 euro) atunci când era Preşedintele instituţiei. T.G. fiind proprietar de săli de cinema şi distribuitor de filme. Adică exact obiectul de activitate al Radef România Film", se arată în apelul public făcut de Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Diaspora şi fost secretar de stat în ministerul Culturii.

Stanoevici enumeră persoanele care se află în grupul Corinei Şuteu, despre care spune că sunt "ceea ce în dicţionar se numeşte : Grup Infracţional Organizat", nominalizându-i pe membrii CA ai Centrului Naţional al Cinematografiei.

"Vă prezint spre cunoaştere şi înţelegere membrii CA de la CNC:

Alex Trăilă – consilier al doamnei ministru Şuteu, fost angajat al domnului Tudor Giurgiu, la TIFF, până în ianuarie 2016.

Andrei Rus – consilier al doamnei ministru Şuteu, fost selecţioner la festivalul NEXT, patronat de doamna Ada Solomon şi fost bursier al APFR, prezidată de Tudor Giurgiu.

Oana Radu – fost adjunctă a doamnei ministru Şuteu la conducerea ICR New York, în prezent partener cu domnia sa în cadrul persoanei juridice americane Romanian Film Initiative, alături de Mihai Chirilov, asociat al domnului Tudor Giurgiu la TIFF.

Horia Romanescu – director de programe al TVR, instalat în funcţie în 2006, de către directorul general al TVR de atunci, domnul Tudor Giurgiu.

Melinda Boroş – mulţi ani organizator în cadrul TIFF, festival patronat de domnul Tudor Giurgiu.

Lucian Pricop director UCIN adjunctul lui Laurentiu Damian, director al Studioului Video al Ministerului Culturii.

spus cineva INCOMPATIBILITATE? Domnule Prim Ministru Dacian Cioloş, chiar vreţi să ne convingeţi că ştiti şi închideţi ochii la toate aceste ilegalităţi?", mai scrie Bogdan Stanoevici pe pagina sa de Facebook.

Acesta precizează că actualul ministru al Culturii forţează semnarea ordonanţei de urgenţă care să impună o nouă lege a cinematografiei.

"Efectul acestei OUG, dacă va fi semnată de Premier, va fi accesul la toate fondurile pentru Cinematografie, pentru grupul pe care-l conduce Corina Şuteu. Sau poate că de fapt, şeful este chiar Tudor Giurgiu... Cine mai ştie? Aici las pe mâna Justiţiei să stabilească...Dar mai mult decât atât, doamna C. Şuteu îşi organizează propriile intrări financiare aducând în minister un nou Secretar General Adjunct şi un nou Director la Resurse Umane, de la Centrul Cultural Arad. De ce de la Arad? Simplu, Centrul Cultural Arad finanţează acţiuni culturale organizate de diverse ONG-uri cu bani veniţi de la Ministerul Culturii. Iar printre aceste ONG-uri găsim două în care Corina Şuteu este membru fondator. A spus cineva incompatibilitate sau conflict de interese? Se pare că nu. Probabil pentru că sunt doar nişte banale ilegalităţi".

Ordonanţa la care face referire Bogdan Stanoevici a fost deja publicată pe site-ul ministerului Culturii. Aceasta prevede taxe mai mari pentru cinematografe, televiziuni, furnizorii de internet şi telefonie.

"Domnule Prim Ministru Dacian Cioloş, nu veţi putea spune că n-aţi ştiut. Verificaţi şi veţi vedea... Cruntă şi mizerabilă realitate a activităţii doamnei ministru Corina Şuteu, aceasta ruşine naţională. Poate că măcar într-al 12-lea ceas", concluzionează fostul secretar de stat în ministerul Culturii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici