Realizatorul de emisiuni radiofonice Paul Grigoriu va fi înmormântat duminică, în judeţul Dâmboviţa

Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de emisiuni radiofonice, care a încetat din viaţă vineri seară, la vârsta de 70 de ani, va fi înmormântat duminică, la ora 14.00, în comuna Buciumeni, Dâmboviţa, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Radio România Actualităţi.

911 afișări
Imaginea articolului Realizatorul de emisiuni radiofonice Paul Grigoriu va fi înmormântat duminică, în judeţul Dâmboviţa

Realizatorul de emisiuni radiofonice Paul Grigoriu va fi înmormântat duminică, în judeţul Dâmboviţa

Paul Grigoriu s-a născut pe 6 martie 1945, la Bacău. A absolvit Facultatea de limbi romanice, clasice şi orientale a Universităţii Bucureşti (secţia franceză-spaniolă), iar din 1969, acesta a lucrat la Radiodifuziunea Română, redacţia emisiunilor pentru străinătate (REPS), secţia franceză, potrivit site-ului Radio România Actualităţi.

A fost una dintre vocile "Radio Vacanţa", iar după decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii "Matinalului", la Radio România Actualităţi, şi, mai apoi, al "Sfertului Academic".

De asemenea, Paul Grigoriu a fost redactor-şef al Programului III (Radio România Tineret) şi, din 1992, director general adjunct al Radiodifuziunii Române.

Între octombrie 1994 şi septembrie 1995, Grigoriu a fost director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), iar apoi director general adjunct (şef al canalelor naţionale) până în anul 2002, când a demisionat din această funcţie.

A debutat cu poezie în revista Amfiteatru, în 1967. Prima sa carte a fost "Anatomia unei străzi", apărută în 1992 şi a fost urmată de "Vară franceză (Un romantic la Paris)" (1998), "Moştenirea tinichigiului" (2000) şi "Radiografii. 1969-1989", volum apărut în anul 2000.

Totodată, în 2013, Paul Grigoriu a lansat volumul "G de la Gugiumeni. Falsă monografie", apărut în seria de Ediţii sonore îngrijite de Editura Casa Radio.

Paul Grigoriu a primit distincţiile Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciului Credincios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici