Regele Mihai: Crima abătută asupra Franţei este un act împotriva întregii omeniri

Regele Mihai spune că este profund îndurerat de tragedia trăită de poporul francez, afectat grav de atentatele teroriste de la Paris, de vineri seară, soldate cu aproape 130 de morţi, adăugând că această "crimă abătută asupra Franţei este un act împotriva întregii omeniri".

284 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai: Crima abătută asupra Franţei este un act împotriva întregii omeniri

Regele Mihai (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Sunt profund îndurerat de tragedia pe care o trăieşte naţiunea franceză. Un mare număr de oameni inocenţi au plătit cu viaţa faptul că trăiau într-o ţară liberă. Întregul continent are sufletele în doliu, iar crima abătută asupra Franţei este un act împotriva întregii omeniri. Familia mea şi cu mine ne rugăm pentru toţi cei care au dispărut, ca şi pentru neconsolatele lor familii", se arată în mesajul Regelui Mihai remis MEDIAFAX de biroul de presă al acestuia.

Preşedintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu naţional în Franţa, în urma atentatelor comise la Paris. Conform bilanţului provizoriu, cel puţin 128 de oameni au murit, iar alţi 200 au fost răniţi, 99 fiind în stare critică, în urma atacurilor teroriste comise vineri seară la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici