Regina Elisabeta a II-a primeşte cele mai mari fonduri publice, dar Prinţul Albert al II-lea e povara cea mai grea pentru cetăţeni

  • Familiile regale din Europa primesc sume mari de la guverne.
  • Cea mai costisitoare pentru cetăţeni casă regală este cea condusă de Albert al II-lea.
  • Cele mai mari fonduri le primeşte familia Reginei Elisabeta a II-a.
5188 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a II-a primeşte cele mai mari fonduri publice, dar Prinţul Albert al II-lea e povara cea mai grea pentru cetăţeni

Regina Elisabeta a II-a primeşte cele mai mari fonduri publice, dar Prinţul Albert al II-lea e povara cea mai grea pentru cetăţeni

Familiile regale nu mai sunt atât de comune ca în trecut în Europa, dar acolo unde există acestea îi costă sume importante pe plătitorii de taxe şi impozite, potrivit CNN.

Dintre cele 10 familii regale principale care mai există în Europa, nouă primesc fonduri publice. Singura excepţie o reprezintă Casa de Liechtenstein, care nu primeşte bani de la guvern.

De departe monarhia din Europa care primeşte cea mai mare sumă primită, 107 milioane de dolari pe an, este cea din Marea Britanie.

Totuşi, cea mai costisitoare pentru cetăţeni casă regală este cea din Monaco. Instituţiei, condusă de Prinţul Albert al II-lea, îi sunt asigurate fonduri de 54 de milioane de dolari.

Regatul Unit, care o are ca regină pe Elisabeta a II-a, are o populaţie de peste 66 de milioane de persoane, pe când Monaco are doar aproximativ 38.700 de cetăţeni.

Sume publice mari mai primesc monarhiile din Olanda şi Norvegia, câte 49 de milioane de dolari pe an.

Familia regală care primeşte cele mai mici fonduri anuale, de 8 milioane de dolari, este cea din Suedia.

Sursa: CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici