Regizorii Radu Jude şi Alexander Nanau, în comisiile de selecţie ale concursului de proiecte CNC

Regizorii Radu Jude şi Alexander Nanau se numără printre membrii comisiilor de selecţie ale concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), sesiunea a II-a din 2014, informează site-ul instituţiei.

163 afișări
Imaginea articolului Regizorii Radu Jude şi Alexander Nanau, în comisiile de selecţie ale concursului de proiecte CNC

Radu Jude (Imagine: Anita Vizireanu/ Mediafax Foto)

Astfel, comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea ficţiune (lungmetraj şi scurtmetraj) este formată din criticii de film Florin Barbu şi Mihai Fulger, regizorul Radu Jude, producătorul Călin Furtunescu şi scenaristul Alex Baciu.

Comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea filme documentare este formată din dramaturgul Ioan Groşan şi regizorii Claudiu Mitcu şi Alexander Nanau.

Dan Chisovsky, profesor de animaţie la Liceul de Arte Plastice "N. Tonitza" din Bucureşti, regizorul Dinu Şerbescu şi ilustratorul Matei Branea fac parte din comisia de selecţie a proiectelor de animaţie.

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a anunţat, la jumătatea lunii decembrie 2014, că alocă 12 milioane de lei pentru a doua sesiune a concursului de finanţare de proiecte cinematografice pe anul trecut. Dosarele au putut fi depuse până la data de 20 ianuarie.

Concursul se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificările şi completările ulterioare şi ale Regulamentului de concurs aprobat prin Ordin al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional nr. 2335/2006 cu modificările şi completările ulterioare.

Un procent de 20% (2.400.000 lei) din suma de 12 milioane de lei va fi alocat pentru lungmetrajele de ficţiune debut, 5% (600.000 lei) pentru scurtmetrajele de ficţiune, 11% (1.320.000 lei) pentru filmele documentare, 10% (1.200.000 lei) pentru filmele de animaţie, 53% (6.360.000 lei) pentru lungmetrajele de ficţiune, 1% (120.000 lei) pentru dezvoltarea proiectelor de filme lungmetraj ficţiune, documentare şi de animaţie.

Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru unul sau mai multe proiecte declarate câştigătoare la concursul de selecţie sesiunea II 2014 este de 20% (respectiv 2.376.000 de lei) din creditul direct alocat pentru producţie.

Între 11 martie şi 18 martie 2014 se vor stabili proiectele câştigătoare şi cuantumul alocat fiecărui proiect, iar, între 19 martie şi 20 martie, se va adopta hotărârea finală cu privire la rezultatele concursului de selecţie a proiectelor cinematografice şi de acordare a creditelor directe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici