Regizorul ceh Jiri Menzel, câştigător de Oscar, a încetat din viaţă la 82 de ani

  • Regizorul ceh Jiri Menzel, premiat cu Oscar, a murit la vârsta de 82 de ani, după ce s-a luptat mult timp cu probleme grave de sănătate, a anunţat soţia sa Olga Menzelová, conform The Guardian
  • Menzel a câştigat şi Ursul de Aur la festivalul internaţional de film din Berlin în 1990
228 afișări
Imaginea articolului Regizorul ceh Jiri Menzel, câştigător de Oscar, a încetat din viaţă la 82 de ani

sursa foto: profimedia

Regizorul ceh Jiri Menzel, premiat cu Oscar, a murit la vârsta de 82 de ani, după ce s-a luptat mult timp cu probleme grave de sănătate, a anunţat soţia sa Olga Menzelová, conform The Guardian.

Menzel a câştigat în 1967 un premiu al Academiei pentru cel mai bun film străin, cu „Closely Watched Trains”, o dramă din cel de-al doilea război mondial.

Născut la 23 februarie 1938, Menzel a studiat regia de film la Praga, absolvind în 1962. În anii 1960, a fost una dintre figurile de frunte ale noului val al cinematografiei cehoslovace, alături de un alt câştigător al premiului Oscar, Milos Forman.

Closely Watched Trains, bazat pe un roman al scriitorului ceh Bohumil Hrabal, a fost primul lungmetraj al lui Menzel.

Menzel a câştigat şi Ursul de Aur la festivalul internaţional de film din Berlin în 1990.

Menzel a fost, de asemenea, un regizor de teatru prolific, precum şi actor şi scriitor, şi a primit titlul francez de Cavaler al Artelor şi Literelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici