Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, invitatul special al Festivalului Anonimul

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, câştigătorul Marelui Premiu la Festivalul de Film de la Cannes 2011, va fi invitatul special al ediţiei de anul acesta a Festivalului Anonimul, care se va desfăşura între 8 şi 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, informează organizatorii.

223 afișări
Imaginea articolului Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, invitatul special al Festivalului Anonimul

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nuri Bilge Ceylan va fi prezent la proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al său, "A fost odată în Anatolia/ Once Upon a Time in Anatolia", câştigător al Marelui Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2011.

Vezi lista lungmetrajelor care concurează pentru Marele Premiu.

Regizorul turc este o prezenţă constantă a competiţiei oficiale a Festivalului de la Cannes, ultimele sale patru filme "Uzak" (2002), "Climates" (2006), "Three Monkeys" (2008) şi "Once Upon a Time in Anatolia" (2011) fiind nominalizate pentru Palme d'Or.

El a fost recompensat cu Marele Premiu pentru "Uzak" şi "Once Upon a Time in Anatolia", premiul pentru cel mai bun regizor pentru "Three Monkeys" şi cu premiul FIPRESCI pentru "Climates".

Alături de Nuri Bilge Ceylan vor fi prezenţi la Festivalul Anonimul şi Ercan Kesal, actor şi co-scenarist al "Once Upon a Time in Anatolia", şi Mehmet Eryilmaz, supervizor al filmului.

Cei trei invitaţi vor susţine un masterclass la Festivalul Anonimul, pe 11 august, după proiecţia filmului "A fost odată în Anatolia/ Once Upon a Time in Anatolia".

Festivalul din Delta Dunării va fi deschis, anul acesta, cu proiecţia filmului premiat cu Palme d'Or, anul acesta, "The Tree of Life" de Terrence Malick.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici