REPORTAJ Bobotează la Patriarhie. Vacarmul ninsorii-vedeta Bobotezei

Cum este Boboteaza la Patriarhie? Vineri 6 ianuarie ninsoarea a vorbit mai mult decât gesturi, închinăciuni şi vorbe.Ninsoare, Bobotează-fără ştire. Tihna te face să crezi. Puţini credincioşi au urcat Dealul Patriarhiei. Şi aceştia, acolo sus, s-au împărţit în credincioşi de biserică şi de coadă.

345 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ Bobotează la Patriarhie. Vacarmul ninsorii-vedeta Bobotezei

REPORTAJ Bobotează la Patriarhie. Vacarmul ninsorii-vedeta Bobotezei

Apa aştepta în butoaie uriaşe. Nesfinţită, în picioare. Butoaie mai înalte ca omul. În faţa Bisericii Patriarhiei. Ninsoarea curgea mare-lată din înaltul cerului, dată de meteorologia lui Dumnezeu. Cuprindea totul. Din când în când, mecanic, oamenii Domnului ieşeau din biserică şi dădeau zăpada. Păstrau potecile curate spre butoaiele-ca nişte soldaţi. Şi iar tihnă. Şi tihnă era şi cântecul slujbei auzit în difuzoare înăuntru-afară. Nicio notă mâncată, nicio desincronizare. Ninsoarea impunea respect, slujba i se supunea. Credincioşii nu erau numeroşi. Parte din ei stăteau fără înghesuială în biserică. Parte din ei stăteau înghesuiţi la coadă. Gardurile Jandarmeriei stăteau goale în ninsoare, curgând de pe Deal. Şi se iese la sfinţire.Agitaţie a credincioşilor-credincioşi şi a celor pragmatici. Primii, copleşiţi de slujbă, ceilalţi ademeniţi de eficienţă. Uşoară vâltoare de vorbe. Apoi, Sfinţirea apei. Ninsoarea. Îmbrăcat în roşu, un credincios făcea cruci în ritmul lui şi după propria lui carte. Preoţii doar se înclinau spre robineţi, pentru a umple sticle de plastic. Închinarea spre robinete îi scutea de greutatea fulgilor. În afară de ei, care scuturau fulgii, toţi ceilalţi erau cuprinşi egal de ninsoare. Păziţi de Jandarmerie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici