Reportaj despre persoanele cu dizabilităţi care conduc maşini, sâmbătă la "Pro Motor"

Roxana Ciuhulescu va dedica un material persoanelor cu dizabilităţi care conduc maşini în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Pro Motor", difuzată de la ora 12.00, la Pro TV.

886 afișări
Imaginea articolului Reportaj despre persoanele cu dizabilităţi care conduc maşini, sâmbătă la "Pro Motor"

Reportaj despre persoanele cu dizabilităţi care conduc maşini, sâmbătă la "Pro Motor"

Vedeta Pro TV a observat de-a lungul timpului că cele mai multe dintre locurile de parcare dedicate persoanelor cu dizabilităţi sunt ocupate de şoferii care nu mai au răbdare să caute un loc de parcare obişnuit. Cu ajutorul Fundaţiei Motivation, telespectatorii Pro TV îl vor cunoaşte pe Filip, un şofer profesionist care conduce un camion, pe Marian, care conduce o maşină mică, şi pe Stelica Mătreaţă, care produce scaune speciale de maşină. Toţi trei au probleme locomotorii şi sunt dependenţi de scaunele cu rotile în care au ajuns în urma unor accidente de circulaţie. Roxana va discuta cu ei despre cât de greu este să fii şofer în situaţia lor şi să trăieşti într-o lume în care puţini le înţeleg nevoile şi le acceptă drepturile.

"Preţ de două ore, am învăţat să manevrez un scaun cu rotile. Deşi interviul a avut loc în cadrul fundaţiei, deci în interior, am observat cu tristeţe că mi-au îngheţat mâinile. Afară, şocul a fost şi mai mare, încercând să manevrez scaunul cu rotile pe zăpadă, era să cad pe spate cu el, am derapat, ba chiar, la un moment dat, am rămas înţepenită cu el în zăpadă. Pentru câteva ore, mi-am dat seamă prin ce trec aceşti oameni amărâţi şi ce simt ei zi de zi", povesteşte prezentatoarea "Pro Motor", care a fost plăcut surprinsă şi de vitrina în care erau înghesuite medalii şi cupe câştigate de membrii asociaţiei la diferite concursuri de înot, baschet, atletism, tenis. Roxana a asistat şi la o oră de curs de şoferi pentru persoane cu dizabilităţi şi a aflat cum trebuie echipată o astfel de maşină şi cât costă cursurile la singura astfel de şcoală de şoferi din România.

Gabriel Torje este invitat în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Pro Motor" , fotbalistul dinamovist urmând să ia cursuri de conducere sportivă pe circuitul de karting Amckart din Bucureşti.

Telespectatorii Pro TV îl vor vedea pe dinamovistul Gabriel Torje cum ia cursuri de conducere sportivă pe circuitul de karting de la Amckart de la pilotul profesionist Vali Porcisteanu. După trei ture de circuit în regim sport şi cronometrare, Torje va primi şi prima probă trăsnită: să facă un tur de circuit cu spatele. Reuşita primei probe îl va arunca direct în braţele celei de-a doua: slalom printre căţei de pluş alături de un căţel mare şi fioros, pentru ca a treia probă să-l lase pe dinamovist cu gura căscată. În locul copilotului îi va fi adusă o păpuşă gonflabilă, aranjată, rujată, îmbrăcată în culorile echipei Steaua şi botezată Steluţa, pe care va trebui să o dezumfle în timp ce face un tur de pistă. La sfârşitul aventurii, Roxana i-a oferit-o pe Steluţa în dar lui Torje, însă acesta o va refuza politicos, pe motiv că nu îi trebuie o stelistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici