Reporter indian, aspru criticat pe internet: Jurnalistul a transmis dintr-o zonă afectată de inundaţii de pe umerii unui localnic - VIDEO

Un reporter indian a fost criticat intens după ce, aflat într-o zonă afectată de inundaţiile din statul Uttarakhand, din nordul Indiei, a transmis în direct fiind aşezat pe umerii unui localnic.

263 afișări
Imaginea articolului Reporter indian, aspru criticat pe internet: Jurnalistul a transmis dintr-o zonă afectată de inundaţii de pe umerii unui localnic - VIDEO

Reporter indian, aspru criticat pe internet: Jurnalistul a transmis dintr-o zonă afectată de inundaţii de pe umerii unui locuitor

Narayan Pargaien, reporter pentru postul de televiziune News Express,a dus la capăt transmisiunea live din mijlocul apelor aşezat pe umerii unui localnic dintr-un sat al statului himalayan Uttarakhand.

Postat la începutul lunii iunie pe YouTube, videoclipul intervenţiei a stârnit critici în rândul utilizatorilor de internet indieni, care i-au reclamat gestul de a se folosi de o victimă a inundaţiilor dezastruoase pentru a nu intra cu picioarele în apă, scrie Daily Mail.

"Este o ruşine pentru jurnalism", sună unul dintre comentariile postate, în timp ce altul l-a caracterizat pe Narayan Pargaien drept un "reporter ridicol".

Într-un interviu, Pargaien, care are o experienţă de aproape 20 de ani ca reporter, a recunoscut că a greşit prin felul în care a transmis în direct, precizând însă că s-a aşezat pe umerii bărbatului doar după ce acesta, care "voia să îi dea o dovadă de respect", l-a invitat să facă acest lucru.

"Nu a fost ideea mea de la bun început, iar acest bărbat m-a luat la el acasă şi m-a rugat să relatez despre daunele provocate de inundaţii", a spus Pargaien în interviul pentru News Laundry.

"L-am ajutat cu nişte mâncare şi bani, iar el ne-a fost recunoscător şi a vrut să îmi arate o dovadă de respect, din moment ce era pentru prima oară când cineva de nivelul meu îi vizita casa", a mai spus reporterul, admiţând că gestul său a fost "greşit din punct de vedere jurnalistic".

Narayan Pargaien l-a învinovăţit şi pe cameraman, pretinzând că acesta i-a spus că va fi filmat doar de la talie în sus: "A fost în totalitate vina cameramanului, care, se pare, aproape a încercat să îmi saboteze cariera filmând de la acea distanţă şi din acel unghi şi publicând videoclipul (...)"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici