Reţeaua de socializare LinkedIn, blocată de autorităţile din Rusia

Site-ul LinkedIn va fi blocat în Rusia, după ce o instanţă de judecată a declarat compania ca fiind vinovată de încălcarea legilor de stocare a datelor, relatează BBC.

2858 afișări
Imaginea articolului Reţeaua de socializare LinkedIn, blocată de autorităţile din Rusia

Reţeaua de socializare LinkedIn, blocată de autorităţile din Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Reglementatorul rusesc de comunicaţii, Roskomnadzor, a susţinut că LinkedIn nu va mai fi disponibil în ţară, în 24 de ore.

Câţiva furnizori de Internet au indisponibilizat deja accesul la site, care are mai mult de şase milioane de membri în Rusia. Administratorii LinkedIn au declarat pentru BBC că speră să îi întâlnească pe reprezentanţii din Roskomnadzor pentru a discuta situaţia.

În 2014, Rusia a introdus legislaţia care obligă reţelele de socializare să stocheze datele personale ale cetăţenilor ruşi pe servere web ruseşti.

Este prima dată când legea a fost pusă în aplicare împotriva unei reţele de socializare care are baza în Statele Unite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici