Retrospectiva Festivalului Anonimul, de marţi până duminică, la Bucureşti

"The Tree of Life", de Terrence Malick, şi "Cele trei maimuţe", de Nuri Bilge Ceylan, se numără printre filmele care vor fi proiectate în cadrul retrospectivei Anonimul, ce va avea loc de marţi până duminică, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, informează organizatorii.

165 afișări
Imaginea articolului Retrospectiva Festivalului Anonimul, de marţi până duminică, la Bucureşti

Retrospectiva Festivalului Anonimul, de marţi până duminică, la Bucureşti (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Astfel, filmul care a deschis cea de-a opta ediţie a Festivalului Anonimul, "The Tree of Life", în regia lui Terrence Malick, câştigător al premiului Palme d'Or la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, va fi proiectat sâmbătă, începând cu ora 22.30.

Totodată, vor fi proiectate filmele din competiţia de lungmetraje, inclusiv câştigătorul trofeului Anonimul 2011 - "Casa/ The House", în regia Zuzanei Liova -, precum şi filmele din competiţiile de scurtmetraj ficţiune şi animaţie, inclusiv câştigătorii secţiunilor - "Winter Frog", în regia lui Slony Sow (Franţa), respectiv "Growing", în regia Roxanei Benţu (România).

Scurtmetrajul câştigător al premiului "Ovidiu Bose Paştină", acordat de Fundaţia Anonimul, "Kill Your Bill", în regia Irinei Vasilieva (Rusia), va fi proiectat, de asemenea, duminică, urmat de "Lost Springs 2", în regia lui Andrei Dobrescu, câştigător al unui premiu special acordat de bloggerii acreditaţi la Anonimul.

De asemenea, vor fi reluate la Bucureşti titlurile "Cele trei maimuţe" şi "Departe", de Nuri Bilge Ceylan, care a fost invitatul special al festivalului organizat la Sfântu Gheorghe, în perioada 8 - 14 august, precum şi câteva din titlurile programului paralel Actori în spatele camerei: "Green Porno 2", de Isabella Rossellini, şi "I'm Still Here", de Casey Affleck.

De altfel, filmul "Cele trei maimuţe", pentru care Ceylan a luat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes 2008, va deschide restrospectiva Anonimul, marţi, la ora 18.30, la Muzeul Ţăranului Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici