Ringier Axel Springer Media AG a fost înfiinţată şi devine operaţională

Ringier AG şi Axel Springer AG au înfiinţat, la 1 iulie, o nouă companie, ca rezultat al deciziei de fuzionare a operaţiunilor pe care cele două grupuri media le deţin în Europa de Est, noua companie fiind denumită Ringier Axel Springer Media AG, informează un comunicat.

114 afișări
Imaginea articolului Ringier Axel Springer Media AG a fost înfiinţată şi devine operaţională

Ringier Axel Springer Media AG a fost înfiinţată şi devine operaţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ringier şi Axel Springer au făcut pasul decisiv în ceea ce priveşte fuziunea anunţată anterior. La nici patru luni după anunţul făcut în luna martie, noua companie a fost înfiinţată şi a devenit operaţională.

Autorităţile care supraveghează concurenţa din Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Elveţia, Germania şi Austria au aprobat deja fuziunea. În Ungaria, aşa cum părţile se aşteptau, decizia autorităţilor nu a fost încă luată. Integrarea operaţiunilor celor două organizaţii din Ungaria în noua companie este planificată ca un pas ulterior, în momentul primirii aprobării de la Consiliul Concurenţei din această ţară.

Noua companie a fost lansată sub numele Ringier Axel Springer Media AG. Numele ţine cont de rădăcinile companiei, două dintre trusturile media europene de frunte, cu prezenţă internaţională. În procesul de integrare, care începe din acest moment, părţile cu care contribuie fiecare dintre cele două trusturi media vor fuziona, dezvoltând astfel structurile interne ale nou-înfiinţatei companii.

Axel Springer AG şi Ringier AG şi-au anunţat decizia de fuziune la 23 martie 2010. În acest joint-venture, Axel Springer integrează operaţiunile sale din Polonia, Republica Cehă şi Ungaria, în timp ce Ringier contribuie cu operaţiunile din Serbia, Slovacia, Republica Cehă şi Ungaria. Sediul central al noii companii se află la Zurich.

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 414 milioane euro şi EBITDA de 62 milioane euro, cu aproximativ 4.800 de angajaţi, Ringier Axel Springer Media AG se situează printre cele mai mari companii media din Europa de Est. Se estimează că noua companie va fi listată la bursă în trei - cinci ani. Ringier Axel Springer Media AG va fi condusă de Florian Fels, în vârstă de 43 de ani, care până în prezent a ocupat funcţia de CEO Central Europe la Ringier AG. Mark Dekan, în vârstă de 33 de ani, este numit CFO (Chief Financial Officer).

Grupul elveţian Ringier a intrat pe piaţa românească în 1992. După vânzarea anunţată, în februarie 2010, a publicaţiei Evenimentul zilei (cotidian reference) şi a săptămânalului de business Capital şi după închiderea revistei Diva, Ringier mai are în portofoliu titlurile Libertatea (tabloid) şi revistele Bolero, Libertatea pentru femei, Unica, Bravo şi BravoGIRL.

Axel Springer AG este una din corporaţiile multimedia europene de frunte, cu operaţiuni integrate în print, online şi web TV. Cu peste 170 de ziare şi reviste, mai mult de 80 de oferte online pentru un public divers, acoperind cele mai variate segmente de informaţie, de asemenea cu investiţii în radio şi televiziune, Axel Springer este prezentă în 36 de ţări.

Axel Springer este prezent pe piaţa din România printr-un parteneriat cu publisherul Edipresse, alături de care a constituit compania Edipresse AS România. Compania editează în prezent Avantaje, Elle, Elle Man, Elle Mariaj, Elle Decoration, Elle Bistro, Viva!, GMT XXL, Viva Auto, Psychologies, Popcorn, Look!, Joy, Computer Bild, Familia mea-Baby, Lucru de mână, Creativ, Povestea mea şi Întâmplări Adevărate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici