Robert Turcescu a refuzat funcţia de director interimar al TVR

Robert Turcescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a declinat oferta de a prelua funcţia de director interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), jurnalistul precizând că a luat această decizie după ce "s-a gândit foarte serios" la cariera lui profesională.

82 afișări
Imaginea articolului Robert Turcescu a refuzat funcţia de director interimar al TVR

Robert Turcescu a refuzat funcţia de director interimar al TVR (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Mi s-a făcut o ofertă de a prelua ca interimar, pentru un mandat de şase luni, conducerea TVR şi am declinat această ofertă", a spus Robert Turcescu.

Întrebat de ce a declinat oferta, Robert Turcescu a spus: "nu te poţi duce într-o bătălie cu un mâner de sabie şi cu o jumătate de cal".

El a mai spus că rămâne în continuare la conducerea postului de radio Realitatea FM.

Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL, a declarat pentru MEDIAFAX, pe 19 mai, că jurnalistul Robert Turcescu ar putea să preia interimar conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), înlocuindu-l pe actualul director general Alexandru Sassu, până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie la TVR.

"S-a decis numirea unui director interimar la TVR. Astăzi (19 mai, n.r.) a avut loc o discuţie pe tema aceasta. Persoana propusă a fost domnul Turcescu", a spus atunci Raluca Turcan, preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor şi iniţiatoare a unui proiect de modificare a Legii de funcţionare a TVR şi SRR.

Potrivit Ralucăi Turcan, prin hotărâre a Parlamentului se va stabili un mandat pe o perioadă definită pentru directorul interimar al TVR, până la numirea noului Consiliu de Administraţie al Televiziunii Publice.

Contactat de MEDIAFAX, jurnalistul Robert Turcescu a spus la momentul respectiv că "deocamdată nu este nimic oficial". "Probabil că. în următoarele zile. vor avea loc discuţii pe această temă". "Confirm că sunt dispus să iau în serios o astfel de propunere", a mai spus Turcescu.

Pe 1 aprilie, Robert Turcescu declara, pentru MEDIAFAX, că, dacă i se va propune şefia SRTv, se va gândi "foarte serios" şi că decizia lui va fi influenţată de componenţa noului CA. "În momentul în care mi se va face, dacă mi se va face, este o propunere la care mă voi gândi foarte serios. Este genul de propunere la care mă voi gândi foarte serios. Această funcţie de preşedinte - director general este o funcţie care presupune colaborarea cu membrii unui consiliu de administraţie şi conducerea unui consiliu de administraţie (...) Eu sunt un om care a lucrat întotdeauna în echipă şi un punct important îl constituie şi componenţa acestui consiliu de administraţie cu care ar urma să lucrez", a explicat Robert Turcescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici