Rodica Culcer, despre Wikileaks: Tot ce am spus la ambasada americană am spus şi public

Rodica Culcer a declarat pentru MEDIAFAX, despre comentariile sale apărute în documente atribuite ambasadei americane şi obţinute de Wikileaks, că a fost invitată la o discuţie la Ambasada SUA şi tot ce a spus acolo a spus şi public.

105 afișări
Imaginea articolului Rodica Culcer, despre Wikileaks: Tot ce am spus la ambasada americană am spus şi public

Rodica Culcer, despre Wikileaks: Tot ce am spus la ambasada americană am spus şi public (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Rodica Culcer, director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, a confirmat pentru MEDIAFAX că a furnizat informaţii, în 2007, despre situaţia din Televiziunea Română, la solicitarea ambasadei americane.

"Am avut o relaţie bună cu ambasada SUA, unde am şi lucrat şi unde am încă mulţi colegi. Am fost invitată acolo la o discuţie, pentru că scandalul devenise public (scandalul despre înregistrarea cu ministrul Agriculturii Traian Remeş, n.r.). Tot ce am spus acolo am spus şi public. Când am fost întrebată, am dat aceste informaţii", a spus Rodica Culcer.

În plus, Rodica Culcer a spus că pe tema respectivului scandal au fost realizate reportaje şi de către două televiziuni olandeze. "A fost un caz public", a spus Culcer. Ea a precizat că nu s-a dus la ambasada SUA să vorbească despre situaţia din TVR fără să fie invitată de oficialii americani.

Rodica Culcer se plângea, în 2007, diplomaţilor americani de Alexandru Sassu, reclamând presiunea politică ce a împiedicat-o să difuzeze pe post o nouă înregistrare cu ministrul Agriculturii Traian Remeş, se arată într-o notă atribuită Wikileaks şi prezentată de Jurnalul Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici