Video "România, te iubesc! " revine la Pro TV cu cel de-al zecelea sezon - VIDEO

Emisiunea de anchete jurnalistice "România, te iubesc!", o producţie a "Ştirilor Pro TV", revine la Pro TV din 24 februarie, de la ora 18.00.

878 afișări

Corespondenţii "Ştirilor Pro TV" au străbătut ţara-n lung şi-n lat în căutarea subiectelor pe care telespectatorii le vor putea urmări în cel de-al X-lea sezon al emisiunii, precizează un comunicat al postului de televiziune.

"Vă invităm, din nou, să vă cunoaşteţi ţara", spune Cristian Leonte, gazda emisiunii.

"La al zecelea sezon, «România, te iubesc!» descoperă noi feţe ale acestui pământ. Resurse irosite, timp pierdut, furt pe faţă sau ascuns, complicităţi întinse, toate lucruri care ne dor. Desigur, n-am uitat niciun moment că avem o ţară frumoasă şi oameni talentaţi şi muncitori, pe care îi vom arăta cu bucurie", mai spune Cristi Leonte.

Rareş Năstase a trecut de porţile Termocentralei Anina şi va prezenta şi telespectatorilor "marele eşec al Epocii de Aur, cu urmări sociale dure în zilele noastre", aşa cum îşi sintetizează el ancheta.

Tot el este cel care va dezvălui o comunitate aparte - Airsoft. "E sport din 2009 şi acaparează România", dezvăluie Rareş.

"Mii de femei şi bărbaţi, tineri sau în etate, înscrişi în cluburi cu nume inspirate din filme şi jocuri, se pregătesc parcă pentru Al Treilea Război Mondial. Culmea, într-o ţară în care oamenii au ajuns să urască stagiul militar pentru că îl asociază numai cu târâşul pe coate şi cu multă umilire din partea superiorilor", mai povesteşte corespondentul.

Anca Nastasi lansează o invitaţie îndrăzneaţă: "În bârlogul ursului!".

"România e ţara din UE cu cei mai mulţi urşi şi cu cele mai multe conflicte între această specie şi om", spune Anca Nastasi, cea care va încerca să dezlege următoarele mistere: sunt prea mulţi urşi în România, reprezintă ei un pericol public? Cine e vinovat pentru accidentele grave care s-au întâmplat de la Revoluţie încoace? Reuşeşte România să protejeze ursul? Toate acestea vor fi dezbătute într-un reportaj impresionant, în care telespectatorii vor afla ce efect are civilizaţia asupra sălbăticiei şi care vor fi consecinţele în viitor.

Cosmin Savu se va axa în acest sezon pe anchetele din administraţia publică.

"O să continuăm dezvăluirile despre un sistem bolnav şi corupt, despre cheltuirea haotică a banului public. Veţi vedea privatizări eşuate şi investiţii haotice şi fără noimă", promite el. Corespondentul vrea însă să arate şi partea plină a paharului. "O să vorbim despre bogăţiile şi resursele României, să dărâmăm mitul ţării sărace din coada Europei", a mai declarat corespondentul Ştirilor Pro TV.

Alex Dima ia din nou la pas pădurile ţării.

"Situaţia s-a rezolvat parţial, dar mai e mult de muncă. În urma reportajelor noastre, autorităţile s-au pus pe treabă şi-au recuperat aproape 6.000 de ha de pădure în Vrancea şi 12.000 de ha în Timiş. Au fost foarte multe controale, dar în continuare pădurea este tăiată şi furată. Ne vom întoarce în păduri pentru a vedea ce se întâmplă", declară ferm Alex Dima.

Pe Paula Herlo noul sezon o surprinde în dublă ipostază: mamă şi coordonator al campaniei "Dar din dar se face viaţă" a asociaţiei "Dăruieşte viaţă", susţinută de Ştirile Pro TV.

"Este, de fapt, o continuare a demersului început în luna decembrie, când am cerut oamenilor de afaceri să direcţioneze 20% din impozitul pe profit pentru a ajuta bolnavii de cancer", mărturiseşte Paula Herlo.

Demersurile lor nu au fost zadarnice: au fost strânşi nu mai puţin de 400.000 de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care pacienţii fac radioterapie, iar acum ţelul lor este şi mai mare: vor să strângă 5.000.000 de euro pentru a ajuta medicii să ofere tratament de ultimă generaţie.

"Conform ultimului raport al Ministerului Sănătăţii, mai puţin de 30% dintre pacienţii cu recomandare de tratament îl şi primesc. Restul se prăpădesc, iar statul român preferă să cheltuiască milioane de euro pentru a trimite o mică parte dintre ei in străinătate, în loc să investească în spitalele româneşti", declară laureata premiului Emmy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici