"ROMANII AU TALENT": Peste 6,5 milioane de telespectatori au urmărit prima ediţie a celui de-al treilea sezon

Show-ul "Românii au talent" a înregistrat, vineri seara, audienţe ameţitoare chiar de la prima ediţie a celui de-al treilea sezon, acesta fiind totodată cel mai bun sezon al emisiunii de până în prezent, informează Pro TV.

1612 afișări
Imaginea articolului "ROMANII AU TALENT": Peste 6,5 milioane de telespectatori au urmărit prima ediţie a celui de-al treilea sezon

"Românii au talent": audienţe ameţitoare chiar de la prima ediţie a celui de-al treilea sezon

Show-ul care a revoluţionat televiziunea şi cifrele de audienţă a revenit, vineri seară, cu o primă ediţia de senzaţie. În minutul de maximă audienţă, înregistrat la 21.41, peste 6,5 milioane de telespectatori îi urmăreau pe eroii de la Pro TV, iar emisiunea înregistra 34,9 puncte de rating şi 57,6% cotă de piaţă.

Programul "Românii au talent" difuzat de Pro TV, vineri seară, practic nu a avut concurent, fiind lider de audienţă detaşat la nivelul tuturor categoriilor de public. Astfel, audienţa medie înregistrată de emisiunea "Românii au talent" între orele 20.30 - 23.04 a fost, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, de 26,5 puncte de rating şi 51,7% cota de piaţă, de peste 7 ori mai mare faţă de cea a Antenei 1, care a înregistrat doar 3,6 puncte de rating şi 7% cotă de piaţă.

Emisiunea "Românii au talent" a înregistrat la nivelul întregii ţări o audienţă medie de 27,9 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 47,8 procente, fiind urmărită în medie de aproape 5,5 milioane de români. Antena 1 s-a clasat abia pe locul al 3-lea, după Acasă, înregistrând o audienţă de 8 ori mai mică faţă de Pro TV: 3,3 puncte de rating şi 5,6% cotă de piaţă.

Audienţa de 8 ori mai mare faţă de următoarea clasată a înregistrat "Românii au talent" de la Pro TV şi pe întregul public din mediul urban. Astfel, audienţa medie obţinută de programul-vedetă de la Pro TV a fost de 25,1 puncte de rating şi 45,1% cotă de piaţă, iar cea a Antenei 1 a fost doar de 3,4 puncte de rating şi 6,1% cotă de piaţă.

Cifrele au fost la fel de spectaculoase şi în online, site-ul protv.ro înregistrând aproape 300.000 de vizitatori unici şi peste 780.000 de vizualizări. Aplicaţia de pe romaniiautalent.stirileprotv.ro prin care Smiley şi Pavel Bartoş le găsesc talentul celor care accesează aplicaţia a fost folosită pe parcursul show-ului de peste 50.000 de utilizatori.

Şi pe Facebook, cifrele sunt la fel de surprinzătoare: paginile "Românii au talent" şi "Ştirile Pro TV" au crescut pe parcursul zilei de vineri cu peste 13.000 de fani fiecare. Cele mai populare două postări din timpul show-ului au ajuns în doar câteva ore la peste 30.000 de like-uri şi mii de share-uri. Twitter-ul a lut şi el "foc" în momentul începerii emisiunii, telespectatorii comentând fiecare moment al show-ului.

După ce au colindat ţara în lung şi în lat, prezentatorii show-ului - Smiley ş Pavel Bartoş - şi juraţii Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre s-au lăsat din nou surprinşi de ce sunt în stare să facă românii, care îşi merită pe deplin renumele de "popor talentat".

Show-ul "Românii au talent" demonstrează faptul că românul nu s-a nascut doar poet, ci şi magician, acrobat, dansator, cântăreţ şi, mai ales, entertainer - aceasta este concluzia la care ar ajunge oricine a urmărit ediţia spectaculoasă cu care a debutat noul sezon "Românii au talent".

Nic Mihale este cel care a deschis seara cu adevărat magică, printr-un număr de iluzionism pe ritmuri de dans. Tânărul de 21 de ani a luat ochii juriului şi publicului atunci când a transformat un CD în mai multe, apoi le-a adăugat culori, pentru ca, la final, acestea să ajungă viniluri. "Ai fost magnific", i-a spus Andi Moisescu, iar Nic a trecut în următoarea etapă cu voturi unanime.

O adevărată apariţie din sezonul al doilea al "Românii au talent", Lucian Isar, olteanul dansator din buric, s-a întors să îi dea replica lui Mihai Petre, de data aceasta cu un număr de folclor. Potrivit pentru un trio alături de Gigel Frone şi Tudorel Popa, aşa cum bine a subliniat Andi, Lucian nu a reuşit nici de această dată să convingă juraţii să îi acorde o a doua şansă.

Nici Emil Dumitru din Caracal, care a interpretat melodia Sabrinei "Boys, boys, boys" în stil beatbox şi cu versuri adaptare proprie, urmată de un dans pe super-hitul "Gangnam style", nu a fost acceptat mai departe. Mihai, Andra şi Andi au fost de neînduplecat: "Mi se părea că îţi cari pumni în cap", i-a spus Mihai Petre.

"Dacă ştiam că dansezi atât de bine, te mai ţineam de vorbă, sunt super-interesat de persoana ta, de când visam să câştige concursul un om de dans", i-a spus Mihai lui Daniel Apostolu, "zebra" care a impresionat toată sala prin originalitatea coregrafiei sale. Apreciat de toţi juraţii atât pentru talentul, cât şi pentru caracterul său, Daniel a fost ales să meargă în următoarea etapă a concursului.

Un adevărat show au făcut pe scenă toboşarii din Chişinău care au dansat step şi break-dance pe ritmul tobelor. "Aţi avut de toate în spectacolul ăsta" - i-a felicitat Andra, iar trupa va reveni în etapa viitoare a "Românii au talent".

Spectacol şi pericol - aşa poate fi rezumată reprezentaţia acrobaţilor din trupa Florea, a cărei lideră şi protagonistă a născut cu numai o lună înainte de a urca pe scenă. Juraţilor li s-a tăiat răsuflarea atunci când acrobaţii au făcut salturi în aer la peste 20 de metri înălţime. "Dacă aţi oferit doar puţin din ce ştiţi voi să faceţi, nici nu vreau să mă gândesc ce o să fie în etapa următoare"m a spus Andra, iar Mihai Petre a adăugat: "Aş plăti bilet să vă văd într-un spectacol, fără îndoială".

Puştii cu ritmul în sânge de la "Yo Mama" au dansat street-dance pe muzică şi în aplauzele publicului, iar eforturile le-au fost răsplatite cu trei de "Da", numai după ce răbdarea le-a fost pusă la încercare de ordinele "profesorului" Mihai Petre, care i-a testat să vadă cât sunt de ascultători la această vârstă fragedă.

După o primă reacţie nefavorabilă, publicul din sală s-a ridicat în picioare pe melodia "Beautiful" a cântăreţei Christina Aguilera, cântată de tânara Diana Borcea, bolnavă de nanism. "Vocea caldă, cristalină", aşa cum a fost apreciată de către Andra, a Dianei, a reuşit să demonstreze "întregii lumi că nu contează cum arătăm, câţi ani avem, ci important este ce e pe dinăuntru", după cum a subliniat Mihai Petre. "Eşti o lecţie de viaţă", a continuat juratul, iar Diana a primit trei răspunsuri pozitive, care i-au garantat trecerea în etapa următoare.

Doamna Obama, Bianca Drăguşanu şi chiar Mihai Petre în port popular românesc - peste ei a dat caravana "Românii au talent" la Oradea, însă personajele nu erau cele din viaţa reală, ci păpuşi îmbrăcate de o doamnă dornică să arate ţării întregi că Ardealul "se ţine cu dinţii" de tradiţtia portului popular românesc.

Trei fachiri au pus pe jar publicul feminin, suflând flăcări şi etalându-şi trupurile perfect sculptate, într-un număr de striptease, însă Mihai Petre le-a spus: "Nu aveţi nicio treabă cu dansul". Astfel că răspunsul primit din partea juriului a fost un "Nu" triplu.

"Palpitant" este cuvântul cel mai potrivit să descrie experienţa trăită de Mihai Petre, luat pe sus la dans de către focoasa Lenuţa Rostasi, pe genericul "Dansez pentru tine". Tânăra a încercat nu o dată, ci de două ori să îl sărute pe juratul intrigat, spre amuzamentul tuturor. "Lenuţa a fost o apariţie, am fost cam încordat la dansul ăsta", a declarat apoi Mihai, uşurat că Lenuţa nu a primit voturile necesare pentru a merge mai departe în show.

"Fiecare om are un şoricel" - este afirmaţia pe care şi-a bazat Andrei Andronache neobişnuitul număr de magie. Cu doi asistenţi implicaţi - Smiley, poreclit Ion Ion, şi o tânără din public, denumită Marioara de către iluzionist - Andrei a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele juriului prin "haioşenia" sa, aşa cum a spus Mihai Petre. "Un entertainer desăvârşit", apreciat de către Andi Moisescu, Andrei a primit trei "Da", motiv pentru care îşi va putea demonstra talentul şi în faza următoare a competiţiei.

După momentul savuros oferit de către Mihai Petre şi Lenuţa a venit rândul Andrei să danseze vals vienez cu Carol, un tânăr de 18 ani din Oradea, al cărui talent declarat era arta imitaţiei. Ştefan Bănica Junior şi Sorin Bontea, unul dintre juraţii de la emisiunea "MasterChef" - acestea sunt starurile pe care Carol a încercat să le imite, însă juriul a fost mai degrabă derutat de reprezentaţia sa, încurcând personajele. Cu toate că răspunsul primit a fost negativ, Mihai s-a gândit la o parteneră de dans pentru Carol - nimeni alta decât Lenuţa.

"Cum ar suna Eminescu în ritm de hip-hop" este întrebarea la care a încercat să răspundă Cristi Geambaşu, masterand la psihologie şi pasionat de romane, însă reprezentaţia oferită nu a reuşit să convingă niciunul dintre membrii juriului că ar merita să cânte şi o altă operă eminesciană în adaptare proprie, într-o etapă viitoare a show-ului.

Senzaţia serii şi poate cel mai emoţionant moment al întregii emisiuni a fost cel oferit de Adrian Aron din Zalău, în vârstă de 14 ani, care a reuşit să impresioneze până la lacrimi întreagul public şi chiar a reuşit să-i smulgă o lacrimă temutului jurat Mihai Petre, după ce a interpretat vocal şi la chitară o melodie compusă de tatăl său, medic militar aflat în misiune în Afganistan. "Îţi mulţumim că ai venit să ne spui o poveste atât de frumoasă, ai reuşit să ne transmiţi ceea ce nu mulţi copii reuşesc să facă", i-a transmis Mihai lui Adrian, iar băiatul a primit trei de "Da", fapt pentru care va încânta publicul din nou la "Românii au talent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici