Românii, invitaţi să scrie "Cartea copilăriilor", o antologie cu texte frumoase din perioada inocenţei

Românii sunt invitaţi să scrie un text pentru "Cartea copilăriilor", o antologie coordonată de Dan Lungu şi Amelia Gheorghiţă, în care vor fi cuprinse întâmplări semnificative din anumite perioade, formându-se astfel o colecţie de emoţii şi amintiri, amuzante sau dureroase, din perioada copilăriei.

948 afișări
Imaginea articolului Românii, invitaţi să scrie "Cartea copilăriilor", o antologie cu texte frumoase din perioada inocenţei

Românii, invitaţi să scrie "Cartea copilăriilor", o antologie cu texte frumoase din perioada inocenţei (Imagine: Facebook)

"Cartea copilăriilor" va fi "un compendiu al inocenţei, prospeţimii şi spontaneităţii, al trăirilor intense şi a imaginaţiei neîngrădite, al uimirilor descoperirii lumii", se arată pe pagina de Facebook a acestei antologii.

În "Cartea copilăriilor", coordonată de Dan Lungu şi Amelia Gheorghiţă, poate scrie oricine crede că are un episod interesant de povestit, din perspectiva copilului sau a părintelui, "căci rememorarea copilăriei este unul dintre cele mai frecvente, autentice şi democratice acte omeneşti".

TITLURILE ZILEI

"Talentul literar nu este obligatoriu, dar sinceritatea, da", se mai arată pe pagina de Facebook.

"Aşa cum spune şi titlul, suntem de părere că nu există o copilărie standard, ci e văzută şi trăită diferit de-a lungul istoriei, în spaţii geografice şi sociale diverse. De aceea, fiecare copilărie are ceva special şi preţios nu doar pentru cel ce o trăişte, ci şi în context mai larg, chiar dacă, poate, se referă la aceleaşi lucruri: jocuri şi jucării, locuri şi momente speciale, sărbători şi distracţii, călătorii şi tabere, prieteni, vecini şi colegi, muzică şi lecturi, relaţiile cu fraţii, părinţii şi bunicii, emoţii şi pasiuni, obrăznicii şi întâmplări riscante, şcoala, evenimentele de familie, animalele de companie, hobby-uri şi multe alte lucruri", se mai arată în descrierea proiectului literar.

"Cartea copilăriilor" se vrea, în egală măsură, o serie de documente subiective, personale, care să vorbească indirect despre epoci, mentalităţi sau evenimente istorice. Ele pot fi citite pentru a retrăi farmecul copilăriei, dar şi în folosul studiilor din domeniul ştiinţelor sociale.

Textele, de maximum 8.000 de semne, pot fi trimise până la data de 1 martie 2015 şi cele selectate vor fi publicate într-un volum colectiv, care va apărea la o editură importantă. Textele care sosesc până pe 15 ianuarie 2015 au şansa de a intra şi în revista Dacia Literară, a Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Persoanele interesate pot trimite textele la adresa de e-mail cartea.copilariilor@gmail.com sau pe pagina de Facebook a antologiei, www.facebook.com/carteacopilariilor, unde se şi găsesc mai multe informaţii despre acest proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici