Românii recunosc că sunt dependenţi de internet şi de telefonul mobil

Între 30 martie şi 30 aprilie, site-ul Go4it.ro şi-a provocat utilizatorii să-şi recunoască dependenţa de gadget-uri şi "prizabile", rezultatele arătând că românii recunosc că sunt dependenţi de internet şi de telefonul mobil, informează un comunicat.

34 afișări
Imaginea articolului Românii recunosc că sunt dependenţi de internet şi de telefonul mobil

Românii recunosc că sunt dependenţi de internet şi de telefonul mobil (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cel mai important site din România dedicat gadget-urilor a desfăşurat timp de o lună primul recensământ virtul al dependenţilor de tehnologie care nu se sfiesc să recunoască acest lucru.

Sub sloganul "Dependenţi de gadget-uri din toate colţurile, uniţi-vă", aproape 700 de utilizatori au recunoscut în cadrul campaniei că sunt dependenţi în cea mai mare măsură de telefonul mobil, laptop, internet şi jocuri pe calculator.

Timp de patru săptămâni, 20.000 de useri au completat quiz-ul de dependenţă, recunoscând importanţa tehnologiei în viaţa lor, majoritatea respondenţilor intrând în categoria: "Gadgetari în devenire". Cei mai înfocaţi dintre dependenţi s-au înscris în lupta pentru marele premiu pus la bătaie de Go4it şi eMag: un laptop Alienware M11X. Gadgetul special conceput pentru jocuri şi capabil să redea conţinut High Definition a adunat peste 17.000 de participanţi.

Pe timpul campaniei, utilizatorii au aflat cum cântăreaţa Alina Sorescu stă mai multe ore pe zi vorbind la telefonul mobil, iar Florin Grozea de la trupa Hi-Q a mărturisit că nu pleacă nicăieri fără laptop, fără 5 încărcătoare şi răspunde la mail mai mult de pe telefonul mobil.

De asemenea, cântăreaţa Neylini a declarat că înroşeşte telefonul cu prietenele ei, după o zi de shopping. Accesând www.go4it.ro, userii au putut citi mărturia lui Orlando Nicoară, General Manager la Apropo Media, unde acesta a recunoscut că ziua în care a renunţat la tehnologie i s-a părut mai lungă decât de obicei şi cu sigurantă ar fi trişat dacă experimentul nu ar fi avut loc într-o zi de weekend.

Site-ul www.go4it.ro pregăteşte şi alte campanii legate de tehnologie, despre istoria şi evoluţia dispozitivelor din viaţa noastră, cât şi despre viitorul acestora, într-o formula la fel de interactivă.

Lansat în iunie 2007 de Apropo Media, site-ul www.go4it.ro este singurul site de gadget-uri din România. Adresat atât celor ce deţin cunoştinţe solide de IT, cât şi celor care sunt pasionaţi de tehnologie şi de nou, site-ul prezintă cele mai noi şi interesante ştiri despre lumea gadget-urilor, într-un limbaj accesibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici