RTV Satellite Net, controlată de Sebastian Ghiţă, a preluat acţiunile firmei ce deţine RTV Târgu Jiu

Societatea RTV Satellite Net SRL, controlată de Sebastian Ghiţă, a preluat 95% din acţiunile societăţii Ridzone Computers SRL din Târgu Jiu, care deţine licenţa audiovizuală prin satelit pentru televiziunea RTV Gorj, potrivit unui document primit de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

1912 afișări
Imaginea articolului RTV Satellite Net, controlată de Sebastian Ghiţă, a preluat acţiunile firmei ce deţine RTV Târgu Jiu

Sebastian Ghiţă (Imagine: Victor Ciupuliga)

CNA a început să primească primele documente oficiale din care reiese că societatea RTV Satellite Net SRL din Ploieşti a preluat licenţa audiovizuală pentru televiziunea cu format generalist RTV, care emitea în oraşul Târgu Jiu şi alte localităţi din judeţul Gorj, după cum au declarat reprezentanţii Consiliului.

Societatea RTV Satellite Net SRL îl are ca unic asociat pe Radu-Mihai Tronaru, potrivit informaţiilor depuse la Registrul Comerţului.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, CNA a notificat Ridzone Computers SRL din Târgu Jiu - care deţine o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea cu format generalist RTV - să prezinte actele care privesc eventuala modificare a acţionariatului său. Din documentele depuse la CNA şi la Registrul Comerţului, Ridzone Computers SRL îi avea la acel moment ca asociaţi pe Răitaru Ionuţ Daniel - asociat principal - 95% şi Răitaru Maria Mădălina - 5%.

Contactat de MEDIAFAX, la momentul respectiv, Ionuţ Răitaru a declarat că şi-a cesionat acţiunile, însă nu a precizat cine este noul proprietar al RTV din Târgu Jiu.

CNA a primit însă informaţiile că, potrivit unei adunări generale a acţionarilor Ridzone Computers SRL, din 30 septembrie, RTV Satellite Net SRL a preluat 95% din acţiunile Ridzone Computers SRL, în timp ce 5% din acţiuni au fost preluate de Radu-Mihai Tronaru. Acesta din urmă este şi administrator al societăţilor Ridzone Computers SRL şi RTV Satellite Net SRL.

CNA aşteaptă ca acţionariatul Ridzone Computers SRL să fie modificat şi la Registrul Comerţului, urmând să discute cazul televiziunii RTV într-o şedinţă viitoare a Consiliului.

Totodată, CNA poartă o corespondenţă cu Eastern Space Systems, care - potrivit declaraţiilor lui Sebastian Ghiţă din 11 octombrie - ridică semnalul la satelit pentru noua televiziune RTV. Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft, a declarat că noua televiziune RTV emite începând din 11 octombrie pe satelit, iar cabliştii au fost informaţi că pot să preia noul post, ale cărui programe sunt realizate de fosta echipă Realitatea Media. Sebastian Ghiţă nu a precizat atunci pe ce licenţă audiovizuală emite noua televiziune RTV şi prin ce companie deţine licenţa. Totodată, Ghiţă nu a precizat atunci dacă pe Realitatea TV şi pe RTV este difuzat acelaşi conţinut.

Totuşi, potrivit cercetărilor efectuate de CNA, Eastern Space Systems ridică pe satelit, de fapt, tot programul Realitatea TV. Pe de altă parte, Realitatea Media a cerut săptămâna trecută Eastern Space Systems să oprească emisia Realitatea TV pe satelitul Thor 6, după cum a explicat în 13 octombrie, într-o şedinţă a CNA, o avocată a societăţii Realitatea Media. Aceasta a precizat că în mod obişnuit şi legal Realitatea TV emite prin satelitul Amos 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici