Rupert Murdoch intenţiona să se retragă de la conducerea companiei sale de peste un an

Rupert Murdoch, directorul general şi fondatorul grupului de presă News Corp, aflat în centrul unui enorm scandal în Marea Britanie, intenţiona să predea conducerea companiei sale de peste un an, a anunţat luni Wall Street Journal.

361 afișări
Imaginea articolului Rupert Murdoch intenţiona să se retragă de la conducerea companiei sale de peste un an

Rupert Murdoch intenţiona să se retragă de la conducerea companiei sale de peste un an

"Înainte de a apărea scandalul, bătrânul Murdoch intenţiona să demisioneze din funcţia de director general în favoarea lui Chase Carey, directorul executiv al grupului", scrie cotidianul pe site-ul său de Internet, citând surse apropiate dosarului.

Murdoch are 80 de ani. "În virtutea acestui scenariu, Murdoch rămâne preşedinte", a adăugat cotidianul, deţinut de News Corp.

"O asemenea schimbare - analizată de peste un an, potrivit unei surse apropiate dosarului - ar fi avut fără îndoială puţine efecte asupra grupului dar ar fi avut o importanţă simbolică enormă", apreciază autorul articolului.

Australian şi american, Rupert Murdoch, unul dintre cei mai importanţi magnaţi media de pe planetă, urmează să se explice marţi în faţa parlamentarilor britanici.

El este convocat în faţa a zece deputaţi din Comisia pentru Media a Camerei Comunelor împreună du fiul său James, în vârstă de 38 de ani, şi de protejata sa, Rebekah Brooks, în vârstă de 43 de ani, "regina tabloidelor" detronată, pentru a răspunde scandalului privind interceptările telefonice realizate de News of the World.

Acest tabloid, pe care News Corp l-a închis în urmă cu câteva zile, este acuzat că a piratat, din 2000, mesageria a circa 4.000 de persoane, între care politicieni, celebrităţi şi pe cea a unei eleve asasinate.

Acest caz generează o indignare puternică în Marea Britanie, implicând inclusiv Scotland Yard şi Guvernul lui David Cameron.

Potrivit Wall Street Journal, "chiar dacă Murdoch decide" să cedeze locul, "nu va face acest lucru imediat", va trebui să aştepte "mai multe luni" ca furoarea publică să scadă în intensitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici