Sala Polivalentă din Bucureşti va fi modernizată cu 12 milioane de euro

Sala Polivalentă din Bucureşti va fi modernizată cu 12 milioane de euro din PNRR, după ce miercuri a fost aprobată cererea depusă de Ministerul Sportului şi Complexul Sportiv Naţional Sala Polivalentă.

362 afișări
Imaginea articolului Sala Polivalentă din Bucureşti va fi modernizată cu 12 milioane de euro

FOTO Wikipedia

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sportului, proiectul are ca obiectiv renovarea energetică a Sălii Polivalente din Bucureşti, iar valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 12.091.607 euro.

Intervenţiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puţin 50% şi la o reducere a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 de peste 60%.

„Necesitatea investiţiei are la bază faptul că Sala Polivalentă, proiectată special ca sală de sport pentru competiţii (cu tribune pentru spectatori), a fost ridicată în 1974. Se utilizează în prezent atât pentru evenimente sportive, cât şi pentru evenimente culturale, având capacitatea nominală de peste 5000 de locuri în tribune”, arată ministerul.

Conform acestuia, unele structuri ale sălii, realizate într-o manieră corectă în epoca în care a fost construită, sunt subdimensionate în raport cu standardele şi necesităţile actuale, fapt care generează costuri foarte mari şi ineficienţă în exploatare.

Investiţia va cuprinde, printre altele, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare şi a instalaţiilor de iluminat.

De asemenea, se vor executa lucrări pentru echiparea cu 10 staţii de încărcare pentru maşini electrice, precum şi lucrări conexe pentru respectarea altor cerinţe fundamentale privind calitatea în construcţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici