Salariile angajaţilor B1 TV, "ajustate" pe perioada verii

Salariile angajaţilor B1 TV vor fi "ajustate" pe perioada verii, în unele cazuri ajungându-se şi la reduceri salariale de 10% sau mai mult, a declarat pentru MEDIAFAX Dragoş Marinescu, directorul general al televiziunii, precizând că măsura este luată pentru a contracara efectele crizei economice.

379 afișări
Imaginea articolului Salariile angajaţilor B1 TV, "ajustate" pe perioada verii

Salariile angajaţilor B1 TV, "ajustate" pe perioada verii

Potrivit lui Dragoş Marinescu, B1 TV a luat măsuri pentru a diminua efectele crizei financiare încă de la începutul anului. "Până acum am făcut unele optimizări, aşezări, mici restructurări. În primul semestru din 2009 am reuşit să reducem cheltuielile cu 25% faţă de anul trecut, fără să intrăm în salarii", a spus Dragoş Marinescu.

Totuşi, pe perioada verii, salariile angajaţilor B1 TV vor suferi modificări.

"Sunt peste 200 de angajaţi care lucrează pentru această televiziune. Dar există o structură flexibilă, o organigramă suplă, unii oameni lucrează pentru anumite proiecte. Pe perioada verii, anumite proiecte şi emisiuni sunt în vacanţă. Angajaţi permanenţi sunt foarte puţini. Vor fi anumite ajustări salariale pe perioada verii. În unele locuri vor fi ajustări de 10%, în altele, mai puţin sau mai mult", a explicat Dragoş Marinescu. El a mai spus că îşi doreşte ca din toamnă această măsura să nu mai fie necesară.

Marinescu a precizat că la postul B1 TV sunt şi emisiuni foarte profitabile, oamenii care lucrează la ele nefiind afectaţi de aceste ajustări salariale. El nu a precizat care sunt acele emisiuni şi câţi oameni nu vor fi afectaţi de reducerile salariale.

Televiziunea generalistă B1 TV a fost lansată în decembrie 2001, ca post local pentru Bucureşti. În 2004, News Corporation, compania media fondată de Rupert Murdoch, a achiziţionat 12,5% din pachetul de acţiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

Potrivit site-ului CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (România) SRL, al cărei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Acţionarii News TV Romania BV sunt: Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu acţiuni la purtător) - 87,5% şi News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Acţionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listată la bursa New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici