Şapte scurtmetraje româneşti, în competiţia Dracula Film: Horror and Fantasy Festival Braşov

Competiţia de scurtmetraje româneşti a celei de-a doua ediţii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care se va desfăşura între 1 şi 5 octombrie, la Braşov, include şapte filme, mostre ale unui cinema aflat în plină ascensiune.

154 afișări
Imaginea articolului Şapte scurtmetraje româneşti, în competiţia Dracula Film: Horror and Fantasy Festival Braşov

Şapte scurtmetraje româneşti, în competiţia Dracula Film: Horror and Fantasy Festival Braşov (Imagine: Shutterstock)

Astfel, potrivit organizatorilor, scurtmetrajele "Dispăruţii", "Pui de somn", "Lumină firavă", "Gloria", "LAG", "Şah" şi "Kazimir" vor concura pentru trofeul Vlădutz.

Cele şapte filme din competiţia românească de scurtmetraje sunt exemplare reuşite, fascinante, diverse ale unui cinema aflat în plină ascensiune. Fie că este vorba de fantezii şi de filme de groază, de science-fiction şi experimentale, autorii filmelor din competiţia pentru trofeul Vlădutz au în comun o imaginaţie redutabilă, dublată de talent şi curaj.

"Dispăruţii", de Ion Badescu, este un film despre Ion, care adoră să stea pe canapea şi să fumeze alături de prietenii/ clienţii săi. În momentul în care prietenii săi încep să dispară, Ion începe să aibă dubii despre sănătatea sa mintală.

"Pui de somn", de Paul Mureşan, este "un somn foarte scurt însă cu o supradoză de vise", o călătorie dincolo de real.

"Lumină firavă", de Florina Dumitrache, îi prezintă pe Victor şi Marta, într-un apartament de modă veche, unde aşteaptă sfârşitul lumii. În jurul lor luminile se sting, iar atmosfera de afară devine din ce în ce mai apăsătoare.

"Gloria", de Mara Ionescu, prezintă povestea unui corporatist care este pe punctul de a-şi pierde slujba, din greşeala altcuiva. Dar hotărăşte să-l ierte, totuşi, pe incompetent şi lucruri stranii încep să se întâmple.

Totodată, va fi prezentat scurtmetrajul "LAG", de Anton Grooves şi Bogdan Orcula, care prezintă povestea unei femei adormite în cadă şi care este trezită de un zgomot suspect. Cineva sau ceva straniu i-a intrat în casă.

Un alt film proiectat la Dracula Film: Horror and Fantasy Festival de la Braşov este "Şah", de Claudia Ciocan şi Iulia Radu, un exerciţiu experimental de imagine şi imaginaţie care porneşte de la un joc de şah şi ajunge departe în timp şi spaţiu.

"Kazimir", de Dorian Boguţă, spune povestea preotului Kazimir, care trăieşte într-un sătuc izolat din Deltă. Se spune că ar avea puteri făcătoare de minuni. Un grup de pelerini ajunge, însă, într-un moment nu tocmai potrivit, pentru că puterile lui Kazimir au şi o latură întunecată.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competiţional - unde vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller şi fantasy - şi are trei secţiuni: competiţie lungmetraje internaţionale, competiţie scurtmetraje internaţionale şi competiţie scurtmetraje româneşti.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Braşov şi este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History.

Proiecţiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu şi Cinemateca Patria.

Parteneri instituţionali ai evenimentului sunt Primăria Municipiului Braşov, Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Teatrul Sică Alexandrescu şi Cinemateca Patria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici