Scandal la CNA: Constantin Duţu şi Narcisa Iorga s-au certat "ca la uşa cortului"

Doi dintre membrii CNA, Constantin Duţu şi Narcisa Iorga, s-au certat "ca la uşa cortului" în şedinţa de joi a Consiliului, acuzându-se de partizanate politice, şi s-au jignit, în cele din urmă Duţu spunându-i lui Iorga "Nu ţi-e ruşine, otravă nenorocită" şi ameninţând-o că o să cheme poliţia.

337 afișări
Imaginea articolului Scandal la CNA: Constantin Duţu şi Narcisa Iorga s-au certat "ca la uşa cortului"

Scandal la CNA: Constantin Duţu şi Narcisa Iorga s-au certat "ca la uşa cortului" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Scandalul între Constantin Duţu şi Narcisa Iorga a izbucnit în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), după ce membrii Consiliului nu s-au înţeles cu privire la aplicarea unei sancţiuni în cazul unei televiziuni locale, în urma unei sesizări a PD-L primite de CNA.

Narcisa Iorga a susţinut încă de la începutul şedinţei că ea nu va vota niciuna dintre sancţiunile propuse pentru a fi aplicate, pentru că nu se votează cu aceeaşi unitate de măsură pentru toţi radiodifuzorii.

Pe de altă parte, Constantin Duţu a solicitat încă din prima parte a şedinţei să se analizeze o declaraţie făcută miercuri seară de Narcisa Iorga, care a acuzat CNA de politizare.

La un moment dat a izbucnit rapid conflictul între Constantin Duţu şi Narcisa Iorga, cu un schimb de replici între cei doi, iar Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a suspendat imediat şedinţa Consiliului. Acest lucru nu a potolit însă replicile, acuzaţiile şi ameninţările dintre cei doi membri ai CNA.

Astfel, Constantin Duţu i-a reproşat Narcisei Iorga că "a politizat tot" şi că "îşi bate joc" de CNA. El a precizat că a încercat să o ajute pe Narcisa Iorga.

La rândul său, Narcisa Iorga i-a răspuns că nu are nevoie de ajutorul lui. "Sunteţi un politruc, nu am nevoie de susţinerea dumneavoastră. Aţi fost parlamentar PRM şi sunteţi în continuare un politruc. Aţi fost parlamentar PRM, să trăiţi!", a spus Narcisa Iorga, care l-a numit pe Constantin Duţu - "nenea Duţu".

Acest lucru l-a înfuriat pur şi simplu pe Constantin Duţu, care i-a spus Narcisei Iorga că face "numai scandal". "Faceţi ce vreţi, eu vă jur că nu am niciun interes politic", a spus Duţu, care, foarte agitat fiind, dădea să se apropie de Narcisa Iorga, fiind oprit "insistent" de către Ioan Onisei, vicepreşedinte al Consiliului, şi de către Gelu Trandafir, membru al CNA.

Acest fapt a făcut-o pe Narcisa Iorga să-l întrebe pe Constantin Duţu: "Vreţi să mă bateţi? (...) V-am stricat interesele? Aţi pus parlamentarii împotriva mea, ăia PNL, cu care sunteţi în alianţă? Vă menţineţi ameninţarea că faceţi note informative?", fapt care l-a făcut pe Duţu să răbufnească - "Să se astâmpere cucoana asta, că eu chem poliţia".

"Dumneavoastră aţi pus-o pe doamna să vină cu pachetul?", a continuat Narcisa Iorga. Ea a făcut referire la faptul că o fostă colaboratoare a OTV a acuzat-o pe Narcisa Iorga, membru al CNA, într-o petiţie, că ar fi primit "şpagă" de la postul condus de Dan Diaconescu, însă Iorga a declarat, miercuri, că a returnat postului OTV un pachet primit de secretara ei, în timp ce reprezentantul postului TV la CNA a negat că i-ar fi dat un cadou Narcisei Iorga.

A urmat un alt schimb de jigniri. "Nu îţi e ruşine, politrucă nenorocită? Nu mă calci tu pe mine în picioare, care eşti nimeni în ţara asta", a spus Constantin Duţu. "Eu mă jur că nu am niciun interes politic. Să se astâmpere cucoana asta, că eu chem poliţia", a spus Constantin Duţu.

"Eşti un politruc", a spus, în schimb, Narcisa Iorga.

"Tu eşti o mizerie, o otravă nenorocită. Sunt un om bogat şi un om cu nume (...) Să-ţi fie ruşine, politrucă nenorocită, sunt maestru emerit al artei (...) Pleci de aici, nu mai ai ce mânca nicăieri. Eu sunt un om bogat (...)", a spus Constantin Duţu, ridicând foarte mult tonul.

"Cum v-aţi făcut averea?", l-a întrebat Iorga, în timp ce Duţu ieşea din sala de şedinţe.

"Nu îţi e ruşine, otravă nenorocită", a spus Constantin Duţu, reîntorcându-se în sala de şedinţe.

Ulterior, Constantin Duţu a părăsit sala de şedinţe, în timp ce Narcisa Iorga a rămas alături de presă, în sală.

După circa 10 minute, Constantin Duţu s-a întors în sala de şedinţe şi a făcut precizarea pentru presă: "Nu sunt membru al niciunui partid, am fost trimis aici de Senatul României, Văcăroiu (Nicolae Văcăroiu, n.r.), plus poetul Păunescu (Adrian Păunescu, n.r.)".

Ulterior, şedinţa de joi a CNA a fost suspendată.

PNL a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că ia act "cu îngrijorare" de informaţiile vehiculate în ultimele zile cu privire la implicarea Narcisei Iorga, membru al CNA, în campania candidatului Traian Băsescu, menţionând că va solicita întrunirea comisiilor parlamentare de cultură pentru a discuta acest caz.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris, pe blogul său, că "Narcisa Iorga, membru în conducerea CNA, sună la televiziuni ca parte a staff-ului preşedintelui Traian Băsescu, acolo unde funcţionează de fapt, între două şedinţe CNA". De asemenea, Tolontan a relatat că Narcisa Iorga i-ar fi cerut, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, să vină la şedinţa CNA în care urma să se discute despre dezvăluirea jurnalistului privind favorizarea lui Mircea Geoană în comentariul TVR al unui meci de Champions League.

La rândul său, Narcisa Iorga a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu face parte din staff-ul lui Traian Băsescu, candidatul PDL la Preşedinţie, şi că ia act "cu profundă îngrijorare" faţă de modul în care PNL "face presiuni" asupra sa, pornind doar de la "informaţii vehiculate în ultimele zile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici