Schwartzenberg: Lucrurile vor intra în normal la Money Channel. Sorin Freciu, varianta pentru management

Elan Schwartzenberg a declarat pentru MEDIAFAX că lucrurile "vor intra în normal" la The Money Channel miercuri, după o discuţie cu Sorin Freciu, care ar putea să preia managementul televiziunii de business, după ce Dragoş Nedelcu s-a retras atât de la postul TV, cât şi din CA al Realitatea Media.

437 afișări
Imaginea articolului Schwartzenberg: Lucrurile vor intra în normal la Money Channel. Sorin Freciu, varianta pentru management

Schwartzenberg: Lucrurile vor intra în normal la Money Channel. Sorin Freciu, varianta pentru management (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Managementul The Money Channel, televiziunea de business din cadrul trustului Realitatea Media, ar fi trebuit să fie preluat la 1 iunie de compania Media Advertising & Sales, administrată de Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu, după ce postul TV a ieşit din contractul de management cu Asesoft, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX în 6 mai. La momentul respectiv, Sorin Freciu a declarat pentru MEDIAFAX: "Există această înţelegere ca noi să administrăm The Money Channel, fără a exista un acord privind proprietatea".

Totuşi, până în acest moment, procesul de preluare a managementului televiziunii The Money Channel de către compania Media Advertising & Sales nu s-a concretizat, iar luni, 8 august, Dragoş Nedelcu a anunţat că se retrage atât de la The Money Channel, cât şi din Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, unde era vicepreşedinte. Totodată, reportervirtual.ro a scris că angajaţii televiziunii ameninţă cu greva, reclamând că nu şi-au primit salariile pentru luna iunie.

"Eu nu aş fi avut capacitatea financiară să duc postul în zona în care investiţia mea ar fi putut să facă profit", a declarat pentru MEDIAFAX Dragoş Nedelcu. "Eu cred că este o decizie corectă", a mai spus Dragoş Nedelcu, explicând hotărârea de a se retrage atât de la The Money Channel, cât şi din CA al Realitatea Media. Potrivit lui Dragoş Nedelcu, The Money Channel are nevoie de o infuzie importantă de capital pentru a ajunge aproape de break-even (pragul de rentabilitate, n.r.). "Eu nu am fost niciodată manager la The Money Channel. Trebuia să fiu de la semnarea contractului, care însă nu s-a semnat", a spus Dragoş Nedelcu. Totodată, Nedelcu a spus că este convins că va fi găsită "o soluţie" pentru The Money Channel.

Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg, proprietarul trustului Realitatea Media, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că despărţirea totală de Dragoş Nedelcu a grupului Realitatea Media vine ca urmare a faptului că acesta nu a reuşit să plătească salariile angajaţilor televiziunii de business.

"Doresc să mulţumesc domnului Dragoş Nedelcu pentru toată activitatea domniei sale în cadrul grupului Realitatea; din păcate, trebuie să confirm despărţirea totală a domniei sale de grupul nostru; vineri (5 august, n.r.) am convenit de comun acord că, dacă până luni (8 august, n.r.) salariile nu sunt plătite în Money Channel, luni, domnia sa se retrage de la managementul Money Channel, cât şi din Consiliul de Administraţie de la Realitatea Media", a spus Elan Schwartzenberg.

Totodată, Schwartzenberg a precizat că Sorin Freciu ar putea să preia managementul televiziunii de business The Money Channel, unde lucrurile vor intra în normal.

"Mâine, miercuri, urmează să mă întâlnesc cu domnul Sorin Freciu pentru a clarifica dacă domnia sa are sau nu capacitatea de a plăti salariile în Money Channel (domnul Sorin Freciu nu mai activează în board-ul Realitatea Media) şi incapacitatea de a plăti salariile la Money Channel ar însemna automat desprinderea şi retragerea domniei sale din Money Channel. După discuţia de mâine cu domnul Sorin Freciu, lucrurile vor intra în normal, indiferent de soluţia aleasă. Voi reveni cu detalii după întâlnire", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Pe de altă parte, Sorin Freciu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că discută cu un investitor pentru The Money Channel şi, în funcţie de aceste discuţii, va decide dacă va prelua sau nu managementul televiziunii de business. "Dacă eu reuşesc să ajung la un acord cu un investitor, atunci mâine o să putem să semnăm actele să mergem mai departe", a spus Sorin Freciu.

Sorin Freciu a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Realitatea Media. Pe 24 iunie, el a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a dat demisia din această funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici