Scriitoarea Ileana Vulpescu va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Scriitoarea, traducătoarea şi lexicografa Ileana Vulpescu va fi desemnată cetăţean de onoare al Capitalei, în urma unei decizii aprobate, joi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

188 afișări
Imaginea articolului Scriitoarea Ileana Vulpescu va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Scriitoarea Ileana Vulpescu va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Distincţia îi va fi oferită autoarei "în semn de recunoaştere pentru contribuţia domniei sale la dezvoltarea şi promovarea valorilor culturale româneşti", se arată în proiectul aprobat de CGMB.

În vârstă de 85 de ani, Ileana Vulpescu a publicat volume de proză şi teatru şi a tradus numeroase lucrări din engleză, franceză şi spaniolă.

A debutat în literatură în anul 1966, însă succesul l-a cunoscut odată cu publicarea romanului "Arta conversaţiei", care a primit premiul "Cântarea României". Pe lângă acesta, a mai publicat volumele "Rămas-bun casei părinteşti" şi "Sărută pământul acesta".

A fost căsătorită cu scriitorul, traducătorul şi publicistul Romulus Vulpescu, care a decedat, în septembrie 2012, la vârsta de 79 de ani. Cu aproape o lună înainte, cei doi îşi pierduseră unicul copil, o fiică pe nume Ioana.

Joi, Ileana Vulpescu a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la "creşterea valorii literaturii române contemporane".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici