Scriitorii Ion Vianu şi Gabriela Adameşteanu, premiaţi de Observator Cultural. Vezi cine a mai câştigat

Scriitorii Ion Vianu şi Gabriela Adameşteanu s-au numărat printre premianţii galei Observator Cultural, care a avut loc luni, la Teatrul Odeon din Capitală, informează un comunicat.

87 afișări
Imaginea articolului Scriitorii Ion Vianu şi Gabriela Adameşteanu, premiaţi de Observator Cultural. Vezi cine a mai câştigat

Scriitorii Ion Vianu şi Gabriela Adameşteanu (Foto), premiaţi de Observator Cultural (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

Juriul ediţiei de anul acesta a fost alcătuit din Paul Cernat, Caius Dobrescu, Antonio Patraş, Iulia Popovici, Carmen Muşat (preşedintele juriului).

Premiul pentru Debut i-a revenit Ralucăi Dună, pentru volumul "Eu, Autorul. Reprezentări auctoriale în literatură şi pictură. Din Antichitate pînă în Renaştere" (editura Tracus Arte).

La categoria Critică/ Istorie literară/ Teorie literară a fost premiată Corina Ciocârlie, pentru "În căutarea centrului pierdut" (Editura Art), în timp ce la Eseu/ Memorialistică/ Publicistică a fost premiat Ion Vianu, pentru "Amor intellectualis. Romanul unei educaţii" (Editura Polirom).

La categoria "Poezie" au fost premiaţi Ion Mureşan, pentru cartea "Alcool" (editura Charmides), şi Radu Vancu, pentru "Sebastian în vis" (editura Tracus Arte).

La categoria Proză au fost premiaţi Gabriela Adameşteanu, pentru "Provizorat" (editura Polirom), şi Ovidiu Nimigean, pentru "Rădăcina de bucsau" (editura Polirom), iar premiul cititorilor (acordat pe baza voturilor pe site-ul revistei) i-a revenit Doinei Uricariu, pentru "Maxilarul inferior" (Polirom).

Premiul "Gheorghe Crăciun" pentru Opera Omnia i-a fost acordat lui Emil Brumaru.

La categoriile Debut, Critică/ Istorie literară/ Teorie literară şi Eseu/ Memorialistică/ Publicistică, valoarea premiilor a fost de 2.000 de lei. Cele două premii acordate la categoriile Poezie şi Proză au avut valoarea de 1.500 de lei fiecare. Premiul "Gheorghe Crăciun" pentru Opera Omnia, acordat lui Emil Brumaru, a avut valoarea de 6.000 de lei.

În cadrul galei a fost prezentat un moment dedicat traducătorilor. De data aceasta au fost prezentate publicului traducătoarele Luminiţa Munteanu şi Luminiţa Voina-Răuţ.

Gala Premiilor Observator Cultural 2011 a fost prezentată de Marius Manole, actor la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici