Scriitorul australian Bryce Courtenay a murit. Aceasta avea vârsta de 79 de ani

Scriitorul australian de origine sud-africană Bryce Courtenay, ale cărui romane s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în lumea întreagă, a murit la vârsta de 79 de ani, au anunţat, vineri, membrii familiei sale.

97 afișări
Imaginea articolului Scriitorul australian Bryce Courtenay a murit. Aceasta avea vârsta de 79 de ani

Bryce Courtenay (Imagine: Facebook)

Născut la Johannesburg, în 1933, şi stabilit în Australia în anii 1950, Bryce Courtenay a murit din cauza unui cancer la stomac. Romancierul a murit în locuinţa sa din Canberra, în cursul zilei de joi.

Bryce Courtenay "a scris ultimul capitol din existenţa sa extraordinară", a anunţat soţia sa, Christine, pe Facebook.

Romancierul a cunoscut succesul destul de târziu, la vârsta de 55 de ani, odată cu publicarea romanului său de debut, ""The Power of One", care prezintă povestea unui tânăr englez în Africa de Sud din epoca apartheid-ului.

Acest roman s-a vândut în peste 8 milioane de exemplare şi a fost adaptată pentru marele ecran de John Avildsen, într-un film în care rolurile principale au fost interpretate de Stephen Dorff, Morgan Freeman şi Daniel Craig.

Autor al unor romane bine primite de critici şi de cititori, precum "April Fool's Day", "Recipe for Dreaming", "The Potato Factory", "Jessica" şi "The Persimmon Tree", Bryce Courtenay este considerat romancierul australian cu cel mai mare succes comercial din ultimii ani.

Ultimul său roman, intitulat "Jack of Diamonds", a fost lansat în această lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici