Scriitorul francez Camille Bourniquel a murit la vârsta de 97 de ani

Romancierul şi poetul francez Camille Bourniquel, directorul revistei Esprit vreme de aproape 20 de ani, a murit luni, la vârsta de 96 de ani.

133 afișări
Imaginea articolului Scriitorul francez Camille Bourniquel a murit la vârsta de 97 de ani

Scriitorul francez Camille Bourniquel a murit la vârsta de 97 de ani (Imagine: Wikipedia)

Autor a peste 20 de romane şi volume de poezie, Camille Bourniquel a câştigat premiul Médicis în 1970, cu romanul "Sélinonte ou la Chambre impériale", şi marele premiu pentru roman decernat de Academia Franceză, cu volumul "Tempo" în 1977.

A fost directorul revistei literare Esprit între anii 1958 şi 1977.

Prieten apropiat al pictorilor Marc Chagall, Jean Bazaine şi Jean Le Moal, Camille Bourniquel a scris numeroase cronici în revistele de artă, iar unele dintre cărţile sale au fost ilustrate de aceşti artişti, precum romanul "La Féérie et le royaume", care conţine litografii origianale de Marc Chagall.

Camille Bourniquel şi-a publicat ultimul roman, "Paul Valéry: Dernier dîner à Auteuil", în anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici