Scriitorul grec Menis Koumandareas a fost asasinat

Menis Koumandareas, unul dintre cei mai prestigioşi scriitori din Grecia, a fost asasinat, corpul său neînsufleţit fiind descoperit sâmbătă în locuinţa sa din Atena, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

1675 afișări
Imaginea articolului Scriitorul grec Menis Koumandareas a fost asasinat

Menis Koumandareas (Imagine: captură video)

O anchetă a fost deschisă de poliţia din Atena. Victima, care a murit la vârsta de 83 de ani, prezenta răni la nivelul gâtului şi a feţei, potrivit poliţiei, care avansează ideea că scriitorul a fost strangulat.

Potrivit primelor probe strânse de poliţie, scriitorul a ieşit în oraş vineri seară, în apropiere de centrul Atenei, împreună cu nişte prieteni.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui carieră a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi străine. De asemenea, a tradus în limba greacă mai multe cărţi scrise de autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway şi Scott Fitzgerald.

Menis Koumandareas a realizat în romanele sale, cu un stil sobru, un portret al societăţii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei şi micii comercianţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici