Scriitorul olandez Harry Mulisch a murit

Scriitorul olandez Harry Mulisch, autor al volumului "The Assault", a cărui ecranizare din 1986 a fost răsplătită cu un premiu Oscar, a decedat sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, a anunţat agenţia olandeză de presă ANP, citată de Agence France-Presse.

125 afișări
Imaginea articolului Scriitorul olandez Harry Mulisch a murit

Scriitorul olandez Harry Mulisch a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit editurii care publică operele acestuia, De Bezige Bij, autorul a murit în locuinţa sa. Harry Mulisch era bolnav de cancer.

Considerat unul dintre cei mai valoroşi scriitori olandezi contemporani, Harry Mulisch lasă în urmă o operă marcată de traumele celui de-Al Doilea Război Mondial - peste 70 de nuvele, romane, eseuri, poezii şi piese de teatru.

Înalt, subţire, cu profil acvilin şi maniere de dandy, Harry Muli nu a ezitat niciodată să se autoproclame cel mai bun scriitor din toate timpurile şi chiar să spună că merită premiul Nobel pentru literatură.

"Era un mare scriitor, cu o operă impunătoare şi variată", a declarat secretarul de stat pe probleme de cultură în Olanda, Halbe Zijlstra, subliniind că moartea autorului "este o mare pierdere pentru cultura olandeză".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici