Scriitorul Pascal Bruckner, în dialog cu cititorii din Capitală, pe 4 aprilie

Scriitorul francez Pascal Bruckner se va întâlni cu cititorii, pentru un dialog incitant, pe 4 aprilie, la librăria Cărtureşti Verona din Capitală, cu ocazia lansării celui mai recent roman al său, "Casa Îngerilor", primul pe care acesta l-a scris după aproape 7 ani, potrivit unui comunicat.

195 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Pascal Bruckner, în dialog cu cititorii din Capitală, pe 4 aprilie

Pascal Bruckner (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

În "Casa Îngerilor", roman apărut la editura Trei, Pascal Bruckner reflectează asupra decăderii umane şi a contrastului izbitor dintre viaţa "civilizată" şi cei aflaţi pe treapta cea mai de jos a ierarhiei sociale. Oare cerşetorii sunt reversul fatal al societăţii ultraigienizate?

"Casa Îngerilor" este o comedie satirică ce poartă cititorul într-o călătorie înfiorătoare şi fascinantă prin tenebrele Parisului. Parisul nu înseamnă numai clădiri impozante, magazine de lux şi vitrine strălucitoare. Parisul înseamnă şi oameni fără adăpost, cocioabe din carton, mizerie şi suferinţă. "Celalalt Paris" este un oraş murdar, departe de capitala pudrată şi lustruită - imaginea stilizată ce le este oferită turiştilor.

Alături de Pascal Bruckner, pe 4 aprilie, la librăria Cărtureşti-Verona vor fi prezenţi, începând cu ora 18.00, criticul literar Simona Sora, jurnalistul Luca Niculescu şi directorul editorial al Editurii Trei, Magdalena Mărculescu.

Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este un celebru romancier şi eseist francez. Profesor invitat al universităţilor americane, Bruckner a ţinut, de asemenea, mai multe conferinţe în cadrul Institutului de Studii Politice din Paris şi a colaborat cu publicaţii precum Le Nouvel Observateur şi, în prezent, Le Monde. Descris adesea drept "filosof al actualităţii", Pascal Bruckner este cunoscut în România mai ales pentru romanele "Paria", "Luni de fiere" (care a fost adaptat pentru cinema de Roman Polanski), "Hoţii de frumuseţe" (premiul Renaudot, 1997) şi "Copilul divin".

Pascal Bruckner a vizitat România în noiembie 2012, la Târgul de Carte Gaudeamus, şi în 2011, când a relansat la Bucureşti volumul "Luni de fiere", inaugurând atunci o nouă serie de cărţi la editura Trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici