Scrisori trimise de Einstein unei organizaţii anti-naziste, scoase la licitaţie - FOTO

Trei scrisori adresate de celebrul fizician şi teoretician german Albert Einstein unei organizaţii anti-naziste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial vor fi scoase la licitaţie, pe 31 ianuarie, la Los Angeles, au declarat reprezentanţi ai casei Nate D. Sanders.

386 afișări
Imaginea articolului Scrisori trimise de Einstein unei organizaţii anti-naziste, scoase la licitaţie - FOTO

Scrisori trimise de Einstein unei organizaţii anti-naziste, scoase la licitaţie (Imagine: www.natedsanders.com)

Albert Einstein (1879 - 1955) a trimis respectivele scrisori pe adresa lui August Hamelberg, membru al asociaţiei americano-germane "Prietenii Adevărului", cu sediul în Cincinnati (Ohio).

În scrisorile datate 1934, 1935 şi 1939, care vor fi scoase la licitaţie marţi, Einstein face elogiul luptei de propagandă anti-nazistă.

"Munca dumneavoastră este cu atât mai onorabilă cu cât necesită nu doar investiţii financiare, ci şi curaj şi încredere", a scris fizicianul.

Albert Einstein a publicat, în 1905, teoria relativităţii restrânse, completată în 1915 cu teoria relativităţii generalizate, în care a afirmat că timpul accelerează sau încetineşte în funcţie de viteza de deplasare a unui obiect în spaţiu, relativ la poziţia unui alt obiect. Teoria relativităţii a lui Einstein se află la originea a numeroase romane science-fiction, care pun accentul pe distorsiunea timpului şi a spaţiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici