Scurtmetraje nominalizate la Premiile Oscar, proiectate la Târgu Mureş, la Caravana Filmelor NexT

Cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film vor fi proiectate, în 16 şi 17 august, la Complexul de agrement şi sport "Mureşul" ("Weekend") din Târgu Mureş, în cadrul Caravanei Filmelor NexT, intrarea fiind liberă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

119 afișări
Imaginea articolului Scurtmetraje nominalizate la Premiile Oscar, proiectate la Târgu Mureş, la Caravana Filmelor NexT

Scurtmetraje nominalizate la Premiile Oscar, proiectate la Târgu Mureş, la Caravana Filmelor NexT (Imagine: Facebook)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatori, după opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT va ajunge, din 8 până în 23 august, "în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale" în opt oraşe din ţară.

Astfel, în 16 şi 17 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în Târgu Mureş, la Complexul de agrement şi sport "Mureşul" ("Weekend"), evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Primăria municipiului, iar intrarea publicului va fi liberă.

"Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte dintre cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale. Sâmbătă, 16 august, începând cu ora 21.30, în Târgu Mureş se râde zgomotos cu NexT Comedy Night. Duminică, 17 august, de la aceeaşi oră, se aşterne covorul roşu pentru Oscars Night - cinci poveşti îndrăzneţe în cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2014, într-un program oferit de Shorts TV", se arată în comunicat.

Conform programului, NexT Comedy Night va oferi publicului "zece comedii spumoase, despre ghinioane, drame sentimentale şi multe întâmplări neaşteptate povestite cu haz de necaz şi un strop de umor negru", scurtmetraje din România ("Pentru el", "Radu+Ana", "Pastila fericirii"), Australia ("Bear", "Cedric & Hope"), Marea Britanie ("Eu sunt Bob", "Toate visele mele"), Spania ("Responsabil cu liniştea"), Canada ("Relaxează-te, s-a terminat") şi coproducţia germano-elveţiană "Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46".

În cadrul Oscars Night vor fi proiectate filmele "Nu eram eu acela" (Spania), în care o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un soldat care a luat parte la atrocităţi, "Problema Voorman" (Marea Britanie), unde un psihiatru consultă un deţinut care se crede Dumnezeu, "Helium" (Danemarca), în care un băieţel care suferă de o boală incurabilă îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo, "Eu trebuie să am grijă de toate?" (Finlanda), în care o familie a întârziat la o nuntă, şi "Înainte de a pierde totul" (Franţa), în care Miriam duce în grabă copiii la ea la serviciu, unde îi explică şefului ei că trebuie să părăsească imediat oraşul.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici